Veronica Antonino

ao nang elephant trekking / PART 6

Alla som känner mig vet att Elefant är mitt favoritdjur! Så sjukt stora och mäktiga men samtidigt så vänliga och fina. Ute vid Ao nang elephant trekking så var miljön väldigt torr och jag tyckte mest synd om dom och fick som en klump i magen när jag skulle sätta mig på elefanten...men efter ett tag av vandring i en "skog" och på ett fält kom vi ner i ett vattenhål, där fick dom bada och leka va sig lite...typ spruta vatten på varandra och på oss som red dom då släppte klumpen en hel del. Tyvärr kändes ägarna/dom som följde med och styrde elefanten jätte elaka, ville putta av han och be elefanten gå på han där ett tag. Hur kan man någonsin vilja vara elak mot ett sånt här djur? Eller djur över huvudtaget? Han slängde runt på sina peppflaskor i skogen, hade ett redskap (lite vasst) som han tryckte mot elefantens hud för att han skulle gå. Jag och Al skrek NOOOO, typ låt hen ta den tiden hen vill. Efter vi hade ridit i ca 1 timme så köpte vi bananer för alla slantar som vi hade med oss! haha över 150 bath betalade vi för bananas. Skulle fan kunna ta ett sms-lån för att stå och ge elefanterna bananer hela dagarna! TYP. Dom blev så glada!! Ville ta med dom hem. Jag och 7 elefanter i min lägenhet på stohagen, den skulle se ut! Eller på baksidan....måste jobba på en plan för at få hit dom. Hur som: Galet fina djur och köp bananer till dom om ni ändå ska lägga pengar på att rida på dom. Dom förtjänar alla bananer som går att få tag i. 

AO NANG / WELCOME TO PODA ISLAND/ part 5

WELCOME TO PODA ISLAND!! står det på en stor skylt mitt på den kritvita stranden. Paradiset själv, PODA ISLAND. Lägg det på minnet!! 

Efter ca 5 dagar i Thailand (Hunnit med 1 natt i phuket för att sen ta oss vidare till Phi phi och nu hade tagit oss vidare till Ao Nang) Här bodde vi i ca en veckan på två olika hotell, här hade vi semesterns semester. vaknade upp och valde en god frulle på närmaste restaurang, åkte ut till någon av paradis öarna, hängde där hela dagarna. Åkte hem, duschade och tog en såndär nästa äckligt skön powernap (Powernap my ass, vaknar upp i rummet helt ner drägglad och fattar inte vart man är efter den där trött-däcken man drog för ca 2 timmar sedan) sorry för drägglet men det är sant...man sover ju som skönast då?!


Ao Nang är en stad som erbjuder det mesta: Shopping i flera hundra butiker längst havet som är öppna i stort sätt ifrån förmiddag till sen kväll med allt ifrån till kopior till stora smyckes butiker. Du kan nog hitta allt du vill finna på en typiskt basar/marknad där. Det finns även ett stort centrum (kvällsmarknad) 3 dagar i veckan med ca 30 minuter ifrån havet med taxi. Även restauranger i alla dessa slag, thailänskt, indiskt, italienska, svenskt, engelskt. Så det största problemet vi hade där var väl att vi skulle bestämma vad vi var sugna på ;) Tuctucs (mopeder med sitts) på varenda gata och för en billigt slant var du hemma vid hotellet om man inte orkade gå (thank god for tuctucs) den där shoppinggatan var inte o leka med på gott o ont ;) I Ao Nang tog vi longtail-båtarna ut till dom fyra kända öarna: Railay beach, Poda island, Chicken Island var och varannan dag. Mina favoriter var helt klart Poda och chicken. Kommer slänga in massa bilder ifrån dom två öarna! Kostade ca 300 bath, typ 80 kr för tur och retur. Sista båtarna gick hem vid ca 16.00 eftersom himlen är så himla klar där så blev snabbt mörkt vid 18.00-19.00 på kvällarna. Upp