Veronica Antonino

PHI PHI PART 4 / NY SIDA / NYTT HOTELL.

 

Efter att ha bott i vår Bungalow upp i berget i 2-3 dagar var vi sugna på att byta sida. Där vi bodde var man ju tvungen att ta en långtalbåt (på bara några få minuter) men nu ville vi bo i "centrum" av Phi phi, där hela marknader och restauranger fanns. Så vi checkade in över en restaurang och fick den här utsikten på eftermiddagen. Här stod vi på balkongen, pratade om livet och la oss på sängen efter dusch (finns de nått bättre än hotellhäng efter en hel dag på stranden, sätta på lite musik, ta med upp nått gott på rummet och ta en pn och sen göra i ordning sig) 

 

 

Middag under stjärnorna med Al slår ALLT. Min stjärna, älskar dig så mycket min fighter. 

 

 

Strandhäng sent på kvällen och kollade på eldshow och strandfest! Sista kvällen på Phi Phi, imorgon gick båten till Ao Nang (krabi)

 

 

Frulle innan avgång! Båten tog runt 2 timmar till Ao Nang, sen kom en taxi och plockade upp oss och lämnade av oss vid hotellet.  Mer av Ao Nang i nästa inlägg!!

 

Har precis lagt in tvätten, ska ställa mig och göra en cheescake (har varit sugen på det i flera dagar) och sen möta upp Linnsan för en fika. Torsdag = min lediga dag! NJUTER TILL MAX! Ha en super bra dag! 

 

 

 

HEL DAG PÅ HAVET / SNORKLING/ BAMBOO ISLAND, MONKEY BEACH, MAYA BEACH/ PART 3.

Dag 2 på Phi Phi Island var det dags för en hel dag på havet för att upptäcka alla dom omtalade paradis-öarna och snorkling. Jag har alltid älskar havet, känner mig hel när jag är är nära det så mina förväntningar var ganska höga på snorklingen eftersom alla har pratat om att man bara MÅSTE snorkla i Thailand. Tyvärr så hade ja nog för höga förväntningar för dom ställerna vi hoppade av var det ingenting speciellt mer än vita (döda korallrev) och så mycket har förstörts efter tsunamin.  Jätte tråkigt! Antingen åkte vi till helt fel ställen eller så har så mycket förstörts. När ja snorklade i Egypten kunde jag nästan inte sluta tänka på det, grubblade i dagar på hur många fantastiska fiskar och färger det finns. 


Vi var ute hela dagen, hoppade i och hoppade av båten. En större longtailbåt med runt ca 12 pers ifrån hela världen! 


Redo för snorkling! Första ö-stoppet tog mitt hjärta och lämnade där...nästan så. BAMBOO ISLAND!! Jag är helt förälskad i två ställen..saker kan vara helt magiska, vackra och fantastiska men helt jävla förälskad är jag i eiffeltornet och bamboo island. 

BAMBOO ISLAND: 

TACK BAMBOO ISLAND, kommer aldrig glömma detta ställe. Man kan nästan inte få med på bilderna hur vackert det är. Det gjorde ont i ögonen för det stranden var så vit. Havet var magiskt och man kunde se färgglada fiskar på flera meters avstånd som smimmade runt. Är ni i närheten av Phi Phi, åk hit och passa på att upptäcka dom andra öarna i närheten. Den här platsen och ön var helt magiskt och inte alls nerskräpad som vissa andra var.  Vi var på den här ön i ca 40 minuter-1h innan det var dags för mer snorkling vid klipporna och sen vidare till Monkey beach.

NU: MOT MONKEY BEACH! 

Monkey beach = Apornas place. Fanns mycket apor på dom flesta örarna men här hade många apor byggt sitt eget av saker turister lämnat. Tyvärr var monkey beach väldigt nerskräpat av det mesta som kvar glömna saker och skräp. Aporna skulle man vara försiktigt med att mata, inte för att dom inte åt...dom åt ALLT..chips, frukt, drack cola och kunde sitta och smutta på det mesta men man skulle vara försiktig och aldrig släppa sin väska eller andra värdefulla grejer ur sikte för här har vi bovarna, riktiga busapor...haha! Tog och slet för att få turisternas grejer och sen springa iväg! Dom här aporna var rätt små men vi stötte på mycket större som hade huggtänder dom visade när dom markerad när man kom för nära eller kände sig osäkra. Ville ta med en hem....Aporna var knappast skygga eftersom dom är så pass vana med turister så tog man fram nått smarrigt så var dom där på nolltid :)

NEXT STOP:  MAYA BEACH!

Maya beach, där filmen "the beach" spelades in med Leonardo Dicaprio! Så himla speciellt ställe. Jag vet inte om det är för att det blev skuggigt och man såg så mycket mer och dessutom var vi tvugna att ta "bakvägen" i djungeln i ca 5 miuter.. När vi var där så var det jätte mycket ebb & flod så tidvattnet var jätte lågt så vi kunde inte köra in den "riktiga vägen"


Istället var vi tvungna att klättra (den dagen blåste det riktigt mycket på eftermiddagen), så vi var tvugna att simma en bit, klättra igenom en halvt byggd "stenkoja/utkikstorn" Hahaha, vet inte hur jag ska förklara det bättre. Stenigt och fanns som en lijan man var tvungen att hålla i. Vi gick liksom "bakvägen" på hela ön. När vi väl hade kommit på ön så var det så himla fridfullt. Vi gick i djungeln, dom höll på att bygga upp ön men trots det så var det så himla speciellt som man nog inte kan se på bilderna. På sista bilden ser man hur grunt tidvattnet var. 


På vägen hem blåste det upp till storm, hur höga vågor som helst och där satt vi 12 personer i en longtailbåt och skrek för våra liv medans "Kaptenen" issssss every bottty okaaaaay??x13

Hahaha sjukt. Alice och jag fick ett litet ajö-tack-för-det-här-livet-tillsammans-moment. Vi har nog aldrig varit så glada när vi satt våra fötter på Phi Phi igen (ca 1 h där ifrån) Eftersom vi åkte runt 10.00 och kom hem vid 17 så har jag ingen tidsuppfattning på hur lång de tog till öarna eftersom vi åkte till så sjukt många olika ställen den dagen o snorklade. Men minns ja rätt så var det här slutstationen innan vi begav oss hem igen åt phi phi. 

Kan starkt rekommendera  att kosta på en sån här tripp och åka ut och se alla dom här ställerna, dom är helt magiska. Man får tyvärr inte med allt på bild utan dessa ställen måste ses med egna ögon. Kostar inte mycket alls och lunch ingår innan avfärd och man får en hel del på båten, mat, frukt, vatten, läsk och chips. Ett av de bästa dagarna i Thailand var den här dagen! Vi var så nöjda (när vi väl hade kommit i land efter hemresan som var mer eller mindre stormig)! DETTA MÅSTE GÖRAS OCH SES!!! Bamboo Island, Monkey beach och Maya beach. 3 av dom allra popluäraste öarna på en och samma dag, BOOOO-YAAAA! 

WELCOME TO PHI PHI ISLAND/ FÖRSTA DAGEN PÅ PHI PHI ISLAND/ PART 2

 

Såhär såg i stort sätt första dygnet ut på Phi Phi island, kika runt, komma till hotellet vi hade bokat, äta lunch och upptäcka närmaste strand (vi hade ju inte fått njuta av havet än) och hinna ta in allt som pågick. Semester skulle nu få börja på riktigt, vakna upp till inga måsten och bara få vara. Äta vad man vill, göra de som passa bäst och inte känna någon stress över huvutaget. Vi bodde på ett hotell (bungalow) upp i berget på ön. Phi Phi Hill resort hette hotellet, inget lyx men dög bra åt oss. Eftersom phi phi hill ligger lite längre upp så måste man ta en longtailbåt (taxi boat) dit..det kostar runt 100 bath ca 30 svenska kronor på dagen och tog bara några få minuter. Fanns massa hotell på ön men eftersom ön är så pass stor så visste vi inte riktigt vart vi skulle börja!

För att komma till Phi Phi hill (hotellet) var man tvungen att gå upp en lång ojämn stentrappa upp, kanske över 80 steg vilket var rena rama träningspasset och med brända axlar och en tung backpackväska, hahaha just great tänkte vi men annars var hotellet bra, jättegod frukost (ingick) och fanns alltid 3 alternativ som pannkakor, sandwich osv och utsikten gosh, det var nått speciellt med den. 

 

 

10.35 ONE NIGHT IN PHUKET / PART 1

God morgon! Skriver texten här uppe för att inte blanda ihop allt!

Första inlägget om Thai, bleka som aldrig förr åkte vi ner den 2a Feb, tog ca 10,5 timmar (god bless medvind) annars brukar restiden ligga på ca 12 timmar. Varken jag eller Alice lyckades somna på planet så film efter film och 10 timmar senare landade vi i Phuket. 

Varken ja eller Alice hade varit i Thailand förut så vi hade liksom inga förväntningar för att inte bli besvikna. Jag var nöjd om solen lös och jag fick äta den omtalade Pad Thai:en! För alla västeråsare så är rätten mer eller mindre som rätt nr 14 på spicyhot, Vi landade ca 05.00 thailänsktid så det var fortfarande mörkt. Vi hade valt att enbart åka ner med en ryggsäck (backpacking på två veckor ;)) så inga stora lyxhotell var bokade och påtal om hotel, ladda ner appen booking.com eller hotels, så lätt och bara boka via den för tyvärr så pratar inte alla engelska där och det blir väldigt svårt att kommunicera i receptionen... Haha! Om folk bara visste va vi kämpade första natten för att kunna få vårt rum tidigare eftersom vi landade så pass tidigt och incheckningen i rummen brukar inte vara för ens 12-14-tiden. Vi hann bo på 6 hotell under vår trip och alla tack vare dom där apparna/sidorna.  Planen var att bara sova en natt i Phuket innan vi åkte vidare till Phi Phi Island och så gjorde vi: 

Efter 24 timmar utan sömn ser man i stort sätt ut såhär........... har nog aldrig varit så trött i hela mitt liv. Vår incheckning var inte förens runt 12 och där vi stod vi kl 07 på resandefot i ett okänt Phuket. Vi fick sova i receptionen...där en kille i vår ålder satt och kunde inte engelska och såg ut som en seriefigur. Medans Alice tog sin nap så satt jag och funderade på vem han liknade...ja så börjar huvudet fungera när man har sömnbrist..haha ja vet, ibland undrar jag med. Vi kallade han fluffet och han bara skrattade och fattade i stort sätt ingenting. När hans nattskift var över kom äntligen någon som talade engelska, eller någon som talade över huvudtaget. Fluffet var mer eller mindre tyst eller fnittrade som en liten 10 årig tjej. Haha... sorry fluffy..Hotellet vi bodde på hette Paccific inn. 


Efter ca EN HEL DAG av sömn så vaknade vi runt 18 på kvällen, jaha vart går vi? vad gör vi? vad blir vår första måltid. Vi tog oss ett varv och kom til ett stort köpcenter Robinson. Våning efter våning med mest av allt och ingenting. Till min förvåning kom vi båda två ut tomhänta. Fanns nästan alldeles för mycket saker, men ingenting som faktiskt föll i smaken. Antingen var det för plastigt eller för mycket bling bling..men Al fick hänga lite på kärleksavdelningen så hon var nöjd! 

Efter några rundor runt i detta område vi bodde på så fanns matstånd i varje hörn med alla olika rätter och frukter! Vi var så hungriga och... så värda en massage!! Vi var helt i vår egna värd, inte sovit på 24 timmar sen sova en HEL dag, och sen vakna upp och ba känna: Vart är jag? vem är jag ens? haha jalite så vart det. Ja kolla på Alice, Alice kollade på mig. Vi visste precis vad som väntade....PAD THAI O MASSAGE!! och om ni bara visste hur många grr vi har tagit massage...haha.

Vi hamnde på Kim's massage & spa...ett lite finare spa. Vi betalde runt 250 svenska kr vilket var ganska dyrt men vi hade ingen aning eftersom vi inte hade gått på massage innan. På öarna är det inte lika exklusivt mer än en massa sängar och draperi dregna för och dessutom betydligt billigare, ca 50 kr. Inne på kim's fick vi först välja vilken olja vi ville ha: levendel, jasmin och citron(?) kommer ej ihåg den sista. 1h av oljemassage av två fnittriga thailänska kvinnor som säger oooooh sexy ladies..snacka om att jag och alice fick uppleva en ny upplevelse. Dom masserade på kroppsdelar jag själv inte visste att jag hade....TYP. Haha på vissa ställen gjorde det så ont att jag ville gråta. Efter att ha gjort ett X antal massager här i Thai så har det jätte stor betydelse vem du blir masserad av och hur hårt dom tar i. Min hud är väldigt känslig och får blåmärken extremt lätt..jag var blå i 3 dagar och var helt umm..haha dom knäckte, masserade, knäckte mer..nästan klängde på en med fötter och händer överallt. Ja kollade på Alice och gav henne ett mest: lever du bro? Och där satt vi bara med trosor med två thailänska kvinnor som sa sexy till oss bara dom bytte kroppsdel o massera. Hahaha snacka om speciellt. Annars var massagen ute på öarna helt godomlig, skulle behöva sånt varje dag. 

Nästa dag väntade 2 timmars båtresa till Phi Phi island, finns och köpa biljetter i stort sätt i alla områden i Phuket och alla stora båtar verkade gå vid hamnen. Superlätt, bolaget du köper biljetter ifrån kommer och plockar upp er på med taxi till hamnen och där är en massa folk. Går nästan inte o missa. NU: MOT PHI PHI ISLAND!!

JAPP, selfiestick är givet eller selfistinken som några norrmän kallade det. Hahaha, eller fifi island. Dö av garv och simma samtidigt? GÖR inte de.  Nu mot jobbet och phi phi Island får vänta tills jag är hemma ikväll igen! 


What's up? Been a minute since we kicked it.

GOSH det var verkligen länge sen! Hur mår alla som har kikat in här?


Det var verkligen inte igår ja satt skrollandes framför en data, lyssnade på den allra bästa måndagslistan och bara lät fingrarna dansa över tangentbordet här inne på bloggen. Guess what? Jag och Al är hemma i ifrån Thai (har varit det i över en månad tillbaka) MEN min data har/hade gjort sitt..den är mer eller mindre finito SÅ idag efter jobbet gick ja och köpte mig en ny Macbook Air, värt varenda öre. SÅ nu blir det en massa bilder ifrån resan och allt där efter....så vart börjar man ens? THAILAND?! HUR MÅR NI?! HUR MÅR JA OSV. Jag ska berätta allt om Thailand, allt om hur ja mår och vad ja gör nu förtiden. 

I veckan ska ja få in alla bilder, hinna berätta om allt och dessutom hinna läsa ikapp alla bloggar ja läser. Har levt i en egen bubbla senaste tiden, jobbat och försökt fokusera på saker som känns rätt viktiga i nuläget. Men som sagt, är ni intresserade av vart vi befunnit oss, vilka hotell vi bodde/priser på det mesta eller bara behöver en 2 veckors guide på Thai/Krabi sidan så håll utkik för här ska det bloggas! Tills dess får ni dom här bilderna ifrån Chicken Island...en av alla paradisöar som vi besökte. Behöver ja ens nämna hur vacker vattnet är? 

Upp