Veronica Antonino

MERRY X-MAS

 

.....Såhär nästan en vecka senare. Hoppas alla fått en jättefin jul/fortsättning! Jag fick två dagar ledigt med familj och vänner i Västerås. Home is where your heart is. Imorgon är det nyår! Tack för detta fina år. Uppskattar allt. Nyårs löften: Komma hem med en flytande italienska och allt för många minnen där ifrån. O vem vet ens om ja kommer hem? Milano is the next step in my life jag bara vet det. 54 D A G A R KVAR. Min själ, mitt hjärta, min kropp skriker efter det. Jag är så JÄVLA redo för dig Milano

B E R L I N - W E E K E N D. 8/12-11/12

Strosat på alla vackra julmarknader och druckit Gluhwein. Skål! & Första bilden på nya frillan dessutom, pretty short. 

EAST SIDE GALLERY!! Åker man till Berlin så är väl detta det rätta. Dessutom fick ja träffa tomten. En man som satt och skapade saker av ståltråd. Ett par med ett skrikande barn i vagnen gick förbi, mannen sprang efter dom för att lämna en nygjord cykel. Satt sig ner på huk för att ge över cykeln så han inte skulle vara ledsen längre, önskade familjen en riktigt god jul. Hjärtat svämmar över. Att ge något ger mer än att ta. Tomten kanske finns trots allt. Kanske bara inte i Nordpolen i ett tomtepalats, utan på en gata i sunkiga kläder längst Berlin Muren. Fin man. 

Memorial to the Murdered Jews of Europe

 

Hej o hå! Här inne skrivs det inte mycket, har hamnat i en period då datan stått dammandes i över en månad. Har hunnit varit i Berlin på en super mysig weekend med syster och mamma, de gav mig SÅ mkt kraft att jobba som en dåre nu innan jul och mellandagsrea. Igår gick ja på sista kraften och febern kom bakom hörnet. Sov i 17 timmar (!!!!) SÅ himla behövligt.

 

Här önskade jag att ja kunde skriva värsta Berlin inlägget med mega tips på restauranger och shopping MEN jag hade shoppingförbud eftersom Miss flyttar till Milano om 54 dagar, dessutom var det rätt skönt att få luta sig tillbaka o vara lite mañana mañana denna resa. Mamma och Martina hade koll på allt, jag bara gick with the flow. Kurfürstendamm, Alexanderplatz, Checkpoint charlie, East side gallery, Kreuzberg, Berlin muren and so on. Kortfattat sagt om Berlin: En stad med allt, blandat folk. Stora uppbyggda julmarknader, lyxiga shoppingmärken och mycket shopping generellt. Mycket historia och fantastiska målningar på Berlin muren. En mysig stad med sköna vibes. Hade blivit vegetarian på heltid om ja fick chansen att få äta på falafel king på Kurfürstendamm oftare. Ett litet hak nära Hotel City med den mest fantastiska falafeln. Tack mom and sis. Love you to the moon and back. 

19.25 // LÖRDAGSKVÄLL //

 

 

Har legat i soffan inlindad i ett täcket som en burrito i princip hela dagen med en gnutta söndagsångest. Har rört mig 10 minuter fram och tillbaka till pizzerian. Stabilt..haha. Igår lagade vi middag och sen åkte vi till Södermalms kyrkan på en jätte mysig och fin julkonsert. Där fick man bra värme genom stämningen och sitta o sjunga med två fina vänner bredvid sig. 

 

Efter konserten begav vi oss till YUC för några drinkar då vi mötte upp vänners vänner som var här på besök ifrån Amsterdam. Drinks efter drinks. Rullade in i lägenheten 04.30 - senast sökt på google: Hur tränar man sin självdisciplin? haha vem är man ens som lite bakom flötet? Nu blir det inge mer röj till julafton. 

 

ATT KUNNA GE NÅGON LITE EXTRA VÄRME I KYLAN.

AW med kollegorna i onsdags - burgers & bowling. Sen gick de utför på söder haha! Ligan. Kollegor, det är viktigt att ha bra såna. Jag träffar dom betydligt mer än min familj. Tur att vi står ut med varandra dag in o dag ut! 

Lunchade med en vän ifrån Vässan igår på M.O.S nya sushi ställe - på band! Drömmen. Blev dock lite halv stressad när man ser den friterade kycklingen swisha förbi! KEVIN!!! KYCKLING PÅ INGÅNG!!!! lilla mini löpet man drog då. Haha. Trots att bordet var smockat....vi använde oss av lilla muren vi satt vid för att utöka vår lilla buffe. Snacka om matkoma! Sen är det ganska najs att ordbajsa med någon som är ifrån the same place :-)

 

 

God morgon lediga lördag! Oj vad du är välkommen med öppna armar. Solen lyser och jag ringde precis Natza och kollade om hon ville ta en långpromenad. Shes on it! Jag sitter och sippar på det nybrygda kaffet som doftar ledig-framför-tven. Dricker bara kaffe hemma när ja är ledig eller har sovmorgon så idag ska ja dricka en heeeeeel kanna ;-) 

 

I förrgår vaknade ja upp med en energi som inte går att sätta fingret på, när man är påväg till jobbet och hör klackarna låta i takt till musiken som sitter i öronen, det är en blandning av självförtroende och energi. Man ger det där lilla extra i allt man gör, utan att ens behöva anstränga sig. Hur som - energin sitter i än, jobbat i många timmar denna vecka, haft AW och kommit hem alldeles för sent för att öppna på jobbet 08.30, jobbat i 12 timmar i sträck och glömt min telefon på jobbet och inte vet hur jag ska vakna på morgonen utan ett alarm MEN det har varit helt okej. Jag har liksom inte orkat bli irriterad ens, det tar så mycket mer att sucka o bu:a än att släppa det och lösa problemet, spontan klippt lugg och kapat en page då halva mitt hår var uppbränt. Jag liksom gav allt till frisören och sa gör vad du vill. Det är ju bara hår, herregud det växer ju ut! Energin, det var som om jag vaknade med nått i bakhuvudet, jag har haft ett tålamod o känt lite extra allt. Jag har gett mina kontanter till mannen vid Mall of scandinavias pendeltåg som sitter där dag in och dag ut o säljer sina träslevar, vi hälsar varje dag o frågar varandra hur vi mår. Vi känner igen varandra och ser varandra i princip varje dag så vore nästan konstigt att inte hälsa ifrån min sida, o dom fåtal gånger han inte är där undrar jag vart han är. Jag har bett vår nya grekiska städerska provat peppakakor för första gången och dagen efter kommer hon fram och berättar att hon bara var tvungen att köpa "paapparkakor" för dom va så goda. Det värmde. Det är inte mycket, men det krävs så lite att vara varm mot någon, ge en liten extra hand mot någon som bara varit här i några månader, fråga efter deras namn, hur dom mår, byta några rader eller bara le och fråga hur hennes dag varit eller hur den ser ut. Ge någon sin tid, ge någon lite hopp och ge lite energi. Det ger så mycket, både mot någon annan och sig själv. 

 

Så det ja skulle komma fram till - Ge varandra lite extra värme och kärlek nu under vintertid. Vi kan alla behöva det när det blåser kallt. Ta hand om varandra.

Upp