Veronica Antonino

// GOD MORGON ONSDAG! //

Wasa knäcke här i Italien...är man svennebanan så är man...torrt.. O för att inte tala om vin flarran i bakrunden... Halv svenne och halv italienare. Story of my life ;-) 

God morgon på er! eller förmiddag är det väl ändå nu. Klockan slår strax 12.00 och jag ska göra mig o ordning för skola och springa på lite ärenden. Nästa vecka börjar en intensiv månad, jag kommer ha besök här (LÄNGTAR!!!!) av vänner nästan i en hel månad samtidigt som ja har prov och ska flytta i början på juni! Jag har ju glömt att berätta för er! Jag och Raffa flyttar in i en egen lägenhet i ett mer rörligt område med restauranger och barer....En lägenhet med ett loft och en stor walk in closet som vi ska förvandla till ett sovrum. Jag kommer fortsätta plugga här till sommaren och till hösten väntar någonting större och början på en stor dröm. Jag har suttit och pluggat hela morgonen för att slippa rå-plugga & slippa stressa när mitt besök är här. Tidsoptimisten är bortom horisonten här.... skämt o sido. När mina vänner är här vill jag bara ta igen all missad dig.. dessutom är första ligan som kommer hit är mina 13 bästa tjej kompisar för 4 dagar. Do I have to say more? Ha en fin onsdag hurrni! Nu måste jag öka takten här hemma och svepa kaffet... eller vad som nu är i koppen....Tjolahopp!

// WINE AT 10 CORSO COMO //

 

Skål för nya vänner! Vi möttes på en gemensam väns bar för ca en månad sen o vi har hängt ihop sen dess. Tänk va lite det krävs för att sträcka fram en hand och vara vänlig och hur mycket det kan åstadkomma sen. Man behöver inte tala samma språk, man behöver inte veta om varandras historier, det viktigaste är vad som händer just nu och att vi stöttar varandra till 100 i det. Det finns ingen dag vi har tråkigt med varandra. I fredags hängde vi på corso como med vänner och vimlande runt i klackar till storstadspulsen

// COUNTRYSIDE. //

 

I got nothing but love for these two. Yesterdays adventure on the countryside Jag är så evigt tacksam, för allt som händer just nu. Tacksam för livet som placerade oss samman. Ni gör att allt känns som hemma även om det är många kilometer emellan det riktiga livet och var man kommer ifrån. Vi har alla våra historier och varför vi är där vi är just nu. Ni kommer vara bland det viktigaste kapitlet i min Milano historia.  

SATURDAYS ARE MADE FOR MERCATO

 

HELG redan igen och tiden flyger fram snabbare än någonsin! Kan vara de bästa med att vara student. Helgerna är a och o, vi strosade runt på helg-marknaden några stenkast ifrån vårt kvarter för att inhandla lite frukt & grönt tidigare idag.  

// duomo terrazza //

 

Duomo terrazza, Vi överraskade vår kära Lucia upp hit hennes sista dag. En sista vy av Milano på ett långt tag för henne. Vi har haft en fantastisk månad tillsammans men jag har lovat att åka och hälsa på henne. Nu känns de tomt här hemma i vårt flat. Skolan rullar på som vanligt, vi har bytt tider så jag går i skolan på eftermiddagarna mellan 14.00-17.30 nu istället för tidig morgon. Jag föredrar tidiga morgnar så man har hela eftermiddagen fri istället men det är som de är. Vännerna är här om mindre än en månad sen har jag SÅ många planer för sommaren här i Italien som jag har o berätta för er! På fredag åker jag till familjen i Torino för att fira påsk! Ha en fin tisdag! 

// Castello Sforzesco //

 

I ett strålande Milano gav vi oss ut på utflykt till slottet och satt i den stora parken Parco Sempione full av människor som njöt i timmar av dagen precis lika mycket som vi gjorde. Älskar våren och älskar Milano. Besök både slottet och den stora parken om ni är här, ligger precis nära station Cadorna med metro.  Rofyllt att sitta i timmar i parken och kolla på alla milaneser som löper genom parken. 

// MY WEEKEND! //

 

Friday night out for aperitivo! Tyvärr spenderades halva natten på en polisstation då min vän blev bestulen på sin väska. Men på nått sätt får man se det ifrån nått positivt sätt (om de nu finns nått..) MEN så många som vi mötte på polisstationen som blivit rånade med knivar och hotade och folk som kommer utanför Europa som blivit av med sina pass osv (evighets projekt att få nya pass här)... det är nu jag ser dom stora skillnaderna mellan länder. Sverige är väldigt mycket längre fram i utveckling i såna här system. MEN! Ingen är skadad och det är väl det allra viktigaste. Betalkort, id kort och mobil är ersättningsbart. Sånt löser sig alltid. Watch out people och ta hand om varandra!

 

 

Lördagen kom och vi hade en hejdå middag för vår nya vän Hagi som ska resa tillbaka till Japan på Måndag. Middag i China-town för hǔogūo (typisk rätt som serveras i Kina) En stor soppa som man sen "doppar" kött/dumplings och grönsakerna i, o på sista bilden till vänster gör vi ett hjärta - thats the asian thing. Att äta med pinnar o asiatisk kanske inte är min starkaste sida, så senare åkte vi vidare mot Brera för barrunda. DET VET JA DÄREMOT HUR MAN GÖR! ;-) Sent mötte vi upp vänner till mig och dansade hela natten lång på le banque. 

  

THE ART OF SHOES - manolo blahnik

Fantastisk utställning av Manolo Blahnik här i Milano, en spansk modeskapare men främst känd som skodesigner för kvinnor. Hit överraskade min vän mig en eftermiddag tidigare i veckan. Strosade runt i byggnaden och gapade av lycka. Hela produktionen gav mig gåshud, precis samma känsla som när jag besökte fabrikerna förra våren. Precis detta jag vill hålla på med och kan inte fatta att det är till hösten jag ska hålla på med just detta. Produktion och design. Nyp mig någon. Och tack till min fina fina vän för att du orkar med mitt sko-tjat. 


You are right, denim dessert shoe X Rihanna och dom oförglömda Sex and the city klackarna och för att inte tala om alla gånger hans namn satt spår i serien. Gåsgud för en sko-nörd som mig. 

Upp