Veronica Antonino

UPDATE XOXO.

Jag och min älskade vän Rafael. Vi har hängt ihop sen dag nr.1. Idag har vi en lägenhet tillsammans och lär varandra nya saker varje dag. 

 

Vänner.. de va inte igår. 28 maj skrev ja senast ett inlägg här inne för att hylla min kära mamma. Tiden flyger alldeles för fort. Jag har snart bott här i 5 månader. Nästan ett halvår. Det är fåtal grr ja längtat hem till de som va...men som Midsommar, födelsedagsfirande med vänner och när syster skickar snapchats på familj o min katt... DÅ har man får lite halv hugg och saknat det så kallade dåvarande livet o sitt umgänge. Jag skulle göra allt för att få ha en balkong-hängs-kväll hemma hos Julia med mina bästa vänner och få berätta om allt jag gör och allt som pågår just nu här. I detalj, utan snabba samtal och sms. Vem jag faktiskt är här nere och vad som är viktigt för mig. Få lite bästisråd till en solnedgång och luta en axel på. 

Jag har ju trots allt blivit van. Jag har skapat på ett eller annat sätt mitt egna liv här i Milano och lär mig nya saker hela tiden. Jag bor på ny adress och stortrivs i hemmet. Jag kan faktiskt för första gången sitta hemma en kväll utan några problem och faktiskt känna "hemma-känsla" över de hela igen. Jag bor nu i samma byggnad som ett känt märkes showroom och har vakter utanför oss som ja glatt hälsar på varje dag innan jag springer iväg till skolan och jobbet. Vissa dagar kan jag inte gå till skolan eftersom ibland är jag inte hemma för ens 02-03 natt tid, vaknar runt 12.00 dagen efter och springer tillbaka till jobbet. På repeat. Vilket man kan klara av att göra en period men jag ser hellre mig som en morgon människa och få starta dagen tidigt. 

 

 

Jag som älskat att kliva upp i tid, sätta på en bra podd och göra i ordning frukost och dricka kaffe länge i köket. Det är den ensamtid jag får. Frullen. Ta mig på rätt sätt när ja säger att jag önskade jag hade mer av min egentid, jag är omringad av människor dygnet runt och jag trivs bra så men det är också viktigt att varva ner och sätta på paus då och då. Man är ju inte mer än människa..Tyvärr har jag inte fått mycket av den ensamma-tiden på väldigt länge och när jag fått den har den inte bestått av att sätta mig framför datorn och uppdatera om vad som händer i livet för alla andra, tex här på bloggen. Då försöker jag att ta jag vara på tiden på ett bättre sätt och kan berätta för er i dåtid istället...ok kanske inte 2 månader senare men såg allt som hade med en dator att göra som en paus. Jag kanske har förändrats eller jag tror snarare jag håller på att förändrats lite. Jag sitter inte längre med telefonen konstant, jag svarar och ringer upp när jag faktiskt har tid, äter vi ute så åker telefonen rakt ner i väskan, jag känner inget behov av hålla den yttre världen uppdaterad om vad jag äter osv. Jag njuter mer av mitt sällskap och förstår hur man njuter av en ledig dag. Jag tycker inte längre det är värt att ha dyra väskor men i plånboken inte ens en tredjedel av den är värd. Jag tycker det är viktigare att vara intelligent o veta vart mina pengar gå just nu än vilken den senaste modellen av Chanel är på någons axel. Jag försöker se vad som faktiskt är viktigt att prioritera i livet, sen om det kommer en chanel väska på köpet så säger jag väl självklart inte nej ;-) ...Sen kommer jag alltid vara en sko och väsk älskare! Men för tillfället har jag inte ens lusten att springa omkring i montenapoleone mer än till jobbet. 

 

Skämt o sido. Jag är bara tacksam. Lycklig. Att få ha träffat otroligt fina vänner ifrån alla delar av världen som lär mig saker i livet varje dag. Få ta del av deras historia och dom av min. Hur vi skapar kapitel i varandras liv. För detta är ju trots allt mitt Milano kapitel. Och de är bland det viktigaste kapitlena i mitt liv hittills. Jag tror jag håller på att kliver ut ur mitt ungdoms mig och kliver in i den vuxna livet, ja menar på riktigt. Inte bara att bo ensam, betala egna räkningar osv, det har jag gjort sen jag varit 17 år så det har varit en baggis sen länge.. Jag menar mer där jag faktiskt behöver lära andra hur saker fungerar, veta exakt vad jag vill ha i mitt liv och vad jag inte vill. Jag hör min mammas ord ur min mun när jag säger åt min roomie att städa upp efter sig, hur jag vill komma hem till ett rent hem, hur mycket jobbigare saker blir om man skjuter på saker och ting, hur man bör prioritera osv. Vad man anser är viktigt i ens liv och hur man vill att sitt liv ska formas till. Hände för två veckor sedan att jag såg min mammas spegelbild i backspegeln i bilen när jag kollade i den och var tvungen att kolla dit två grr. Jag formas mer och mer till min mamma och en italienare, svär på italienska när en bilister kör som rövar, pratar dubbelt så mycket med mina händer, köper frukt och grönt på mercato, hoppar mellan språken och glömmer bort ord som nästan aldrig används i svenskan. Hur ofta säger man durkslag? Trägård? Kratta? Vagn? osv. Såna ord får jag använda italienska - svenska translate för jag kan sitta i flera minuter o tänka utan att minnas på svenska. Sånt är galet. Halvdan update men nu har ni ett humm på mig! Mår iaf toppen! Har bara lite svårt att ta viktiga beslut som har med framtiden att göra! Finns fortfarande ingenting som ger mig så mycket ro i själen som när tåget rullar in på Milanos central station efter en weekend någonstans. Jag blir kvar här ett braaaa tag till. Puss på er som orkade läsa ner hit! 

 

XOXO. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas