Veronica Antonino

LAGO DI GARDA // LONG WEEKEND //

I söndags ringde klockan redan vid 06.00 och och vi var tidiga på Milano Centrale, tåget pekade mot Verona och vi mot Garda sjön och Pescheria som stod på schemat. Tror killarna aldrig varit uppe så tidigt förut ;-) Garda sjön är gigantisk och krävs mer en en dag för att besöka alla delar och alla vackra platser. Vi valde att göra en dagsutflykt och se det vi hinner utan att stressa. Ca 1,30 h senare hoppar vi av tåget och vet egentligen inte vad vi har att förväntas oss. Vi gick in mot centrum och möts av en stor kanal, restauranger, vit stenstrand och palmer...I ett strålande Pescheria blev det frukost längst vattnet och vätskepaus :-)

 

 

Lazise, en annan liten stad ca 15 minuter med lokalbuss för 2€ ifrån Pescheria som vi också hann besöka. En charmig stad som består av små butiker, restauranger och turister. Här åt vi lunch i strålande sol längst Garda-sjön. Efter de blev de gelato och mer små-butiks strosande. Tack för en perfekt söndag!! Tänk att endast 1.30 min med tåg kan man hitta smultronställen som dessa. Älskar att upptäcka nya vackra platser och resa runt men förstå mig rätt när jag säger att det är nått speciellt med att se tåget rulla in på Milanos stora centralstation och kliva av för att gå längst perongen, väskan i högsta hugg och traska in mot den stora byggnaden med bestämda steg och veta precis vart man ska gå. Precis samma känsla som när man varit hemma på besök i Västerås och är tillbaka i Stockholm city. Man har haft bra dagar men vet att man liksom inte tillhör där. Det gör liksom ingenting... Man känner sig hela igen på nått sätt. Hur många hem kan man ha? och vart tillhör man? Jag hoppar mellan 2 länder och 4 hem just nu. Jag är så säker på många saker här i livet men den här frågan sveper alltid förbi innan läggdags. 

 

Hoppas ni haft en fin lång helg! Imorgon är jag tillbaka i skolbänken och på onsdag kommer tjejerna. Kramkalas x 100. Godnatt på er :-)!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas