Veronica Antonino

// lago di como //

Fantastiska vackra Lago di Como, en liten stad ca 1 timme med tåg utanför Milano. Här spenderade jag och tre tjejer ifrån skolan i princip hela dagen förra söndagen. Tidig morgon till sen kväll. Besökte toppen av Como för att strosa omkring och upptäcka nya platser och behöver ja ens nämna utsikten? Look at that coffe view tho. Jag har sagt de förr, all kärlek till storstadspuls och alltid vara påväg någonstans men detta är behövande för huvud och själ. Att få strosa runt i en främmande liten stad, besöka kyrkor, små butiker och sitta på uteserveringar i tshirt och låta solen stråla över oss, höra talagfulla gatumusikanter sjunga till solnedgången o strosa längst vattnet och veta att man är fri och inga drömmar är för stora. Känner mig tacksam och lycklig för allt de fina i livet. Jag känner mig hel på nått sätt. 

LUNCHAR I STRÅLANDE SOL PÅ MYSIGA UTESERVERINGAR.

Lunch i Garibaldi med min nya vän Lucia ifrån Spanien. Hon flyttade in hos oss i söndags och det visade sig att hon skulle börja i min skola. Vi gör sällskap hem och ifrån skolan och lunchar i strålande sol på mysiga uteserveringar. Ikväll ska vi ta med henne på barrunda! :-)

teriyaki sallad//pocherat ägg med avokado på wasa knäcke (hittade inne på PAM!!) // Sockerfri yoghurt med jordgubbar, banan och torkad frukt. YUMMIE!! 

Nu är det fredag och helg, vilket betyder inga shakes till frulle och att ja får faktiskt unna mig vad jag vill till lunch/middag. Tänker fortfarande på vad jag väljer att stoppa i mig men kan utan problem unna mig en pasta lunch osv men gör de inte varje dag! Färsk frukt o råvaror gör det roligare att både laga och äta maten. Här har ni några tips på lunch/snacks/frulle. Nu ska ja göra mig i ordning för aperitivos i stan med friends! Ha en trevlig helg :-)

// Lunch i Navigli //

 

Lunch i Navigli med classmates, ett super mysigt område som kanalen går igenom. Här hittar ni restauranger och barer så det skriker om det. Perfekt ställe för en god lunnch i solen till bra priser! Kvällarna är också magiska här. Upplyst över hela området ifrån alla barer. Ett område man absolut bör besöka om man hänger i Milano. 

 

 Solen skiner fortfarande lika mycket som förra veckan och den här veckan ska de bli upp till 21 grader med strålande sol (!) Jag har helt plötsligt påbörjat vecka 3 här i Italien och jag kan inte ens sakna Sverige en gnutta. Ja har slängt upp höstskorna på hyllan och springer runt i mina ballerina. Jag kliver upp på morgonen i min dagliga rutin och trallar vidare till skolan med musik i örgonen mån-fre. Solen och alla vår-känslor gör det lättare att kliva upp 07. Träden utanför oss blir bara grönare och grönare för varje dag, jag lär mig mer och nya saker för varje dag som går och jag har inga problem att ta mig runt i staden på egen hand - o får ja de så frågar jag utan att stå alldeles för länge som ett frågetecken. 

 

Jag känner mig tacksam mot mig själv, jag vaknar varje dag med inställningen att jag vill att min framtid ska tacka mig för att jag gör det här. Jag tar dagen lite som den kommer och försöker leva mycket mer i nuet, jag har alltid varit dålig på de. Mina dagar har i princip  sett likadana ut i flera år...jobba-äta-sova-klockan ni vet? Idag går jag till skolan och har egentligen ingen aning hur eftermiddagen ser ut. Jag kan sitta och plugga  på ett cafe, luncha med nya vänner eller hänga på en konstutställning. Lite som en oskriven bok - att varje dag som går här får vara ett oskrivet blad och ja får låta ödet bestämma mina kapitel. 

 

 

 

// 10 CORSO COMO //

Sushi lunch och konstutställning en eftermiddag förra veckan. Konstutställningen ligger i Garibaldi som vi av spontanitet strosade runt i efter lunchen. Sen råkade vi svänga av vid en liten "gränd" där ja kände igen mig, som om ja läst eller sett bilder ifrån detta ställe  - Vi hade av spontanitet hamnat inne på Corso Como (ödet!) Otroligt vackert och man får inte missa rooftopen! Man borde absolut göra sig mer tid att gå på konstutställningar, kan stå i timmar och glo och fascineras av hur bilder kan tala så mycket. Vackert och lite obeskrivligt, man får tolka den lite som man vill. Senare på eftermiddagen var vi på suit jakt till Jan! Butik efter butik, suit efter suit, modell och färg and so on. 

.....Efter en allt för lång dag strosandes och allt för lite kaffe va humöret såhär. Nå väl! Vi fick tag i en ursnygg Manuel Ritz suit och Jan var mer än nöjd med sin personal-adviser som lyckats med sitt projekt utan att somna....nästan iaf ;-) Kvällen spenderades runt matbordet i timmar innan vi åkte in till stan för en allt för roligt kväll! Vi har alldeles för roligt tillsammans och hade inte kunnat önskat mig bättre roomies. 

FIRST WEEK IN MILANO!

Färgat håret på okänd frisörsalong för att ta bort utväxten som va mörk o livlös. Gick på magkänsla när de kom till val av frisör! (obs förbild i väntan på att sätta igång.) Frisören penslade på håret ur ett martini glas och började svepa penseln tillsammans i takt med musiken. Hit ska ja jämt gå! Fattas bara ett glas vin ;-) Håret blev ljusare men naturligt, precis som ja alltid vill ha det. Sen var de min tur att vara frisör här hemma när de var utgång på ingång! 

// Pizza-lunch med mina classmates! Cravings.....gaaah not good. //  Orecchiette middag hemma hos oss. 

O här har vi mitt rum som ja lovat visat mina nära o kära! Det är inte mycket, en 90-säng, ett skrivbord som i nuläget tyvärr råkat förvandlats till en hög med kläder när man har varit i en rush och råkat lämna kvar halva garderoben på den (ops..hehe..) Vi 3 delar även en stor balkong som vi alla har varsin dörr till. Supertrivs här! Satt upp alla fina tavlor inramade med foton ja fått av vänner på min avskedsmiddag. Kollar på dom varje dag och inser hur lyckligt lottad jag är när de kommer till mina vänner. Saknar er! Både Nicki och Nina kommer hit i Maj (läääängtar!!!) 

Aperitivo with my dear friend Osmar 

 

Hej hallå! Vem trodde man ens man var när man tänkte man skulle hinna blogga och skriva om dagarna som gick här första veckan? Nu ni. Landat på riktigt mer eller mindre. Haft fullrulle i princip hela tiden o varken haft ork eller tid till att ens plocka fram datan MEN nu så. Skola går jätte bra, Har lärt mig massa saker bara första veckan! Så det känns toppen! Ny vecka och got damn vad jag saknat fredagsfeelingen -  no schools on weekends...att få vara ledig i 2,5 dagar bara en sån sak. Lyx!

 

Under förra veckan som gick så har hunnit träffa min saknade vän Osmar på flera Aperitivo  - det bästa med Milano, köper man dryck på en bar ingår alltid en mindre buffé av plock som tilltugg. SWEDEN PLEASE ta in denna vana (?!) Har även lagat middag med mina roomies (som ja STOR TRIVS med <3) Vi har haft vin-kvällar och pratat om allt mellan himmel o jord för att lära känner varandra. Sen fått flow både fre/lör för att dansa hela natten lång på Alcatraz (som förvandlades till en konsert) och på le banque. Carnival tider just nu så folk är utklädda o klubbarna går bananas! På söndagen träffade ja en gemensam vän här för lunch! Super trevligt och skönt att få babbla på svenska. BRA VECKA! På Onsdag ska jag på en baröppning med en vän vi är bjuda på! Nu ska jag ta en löprunda och sen handla mat på pam som ja förövrigt bekantat mig med och kan snart utantill... ge mig en vecka till ;-) Hörs under veckan! 

Upp