Veronica Antonino

Kategori: Allmänt

// Baška Voda BEACH DAY //

 

BEACH DAY! Vilket innebär ligga och flyta på en luftmadrass, pressa på playan och äta glass...när hur och vart man vill, sätta sig i baren, snorkla, läsa böcker, lyssna på podcast oavbrutet. Vänner - NU har semestern börjat på riktigt. Vi njuter till max. 

// touchdown SPLIT //

 

God morgon! I skrivande stund sitter jag nu på Splits flygplats här i Kroatien, landade för ca 1 timma sen och inte sovit på ca 20h under de senaste dygnet. Sippar på den 3e kaffekoppen för denna morgon...slutade sent igår natt och taxin stod utanför oss runt 03. HUR som haver så har jag nu ca 1 timmas tid att döda. Jag är så överexalterad så att de dunkar i mig, fjärilar i magen (kanske beror på koffeinet som rusar igenom kroppen också...) MEN idag får jag äntligen träffa min swe familj. Vi möts upp i ett land ingen av oss varit i förut - jag bokar i efterhand spontant som vanligt. Jag hade absolut inga planer för denna sommar men slutar nu upp med att jag inte kan hålla koll på vilka bordingpass som tillhör vilka flyg nu! Då jag har flyg och tider att passa sover ja och drömmer konstigt - alltid i några dagar före, förstår inte varför flygrädslan fortfarande sitter i trots att de alltid går så bra. Rör ju sig betydligt mer inne i tramen i Milano om man säger så! ;-) Nu kommer dom snart! KRAMKALAS 2,0. 

 

Har inte varit på sol semester med dom på så många år. Jag tror senast vi var i Egypten tillsammans 2010, alltså 7 år sedan. Tiden flyger. Och förstår ni varför jag alltid kommer se min lillebror såhär? Min lilla bästis som bara växer till den finaste killen. Nu ska ja springa o pussa på han som den jobbiga stora systern jag är! Vi hörs vänner!

// FIRENZE //

 

 

Jag klev av tåget. Ny dialekt att ta in. Köpte en kaffe och blåbärsmuffins och väntade in min syster som satt på ett annat tåg, omringad av kaffe muggar, tidningar, böcker och turister. - 5 månader senare ses vi igen, ja och min syster. Vi är så otroligt olika hon o jag, både till utseende och hur vi är, men det spelar liksom ingen roll. Det finns egentligen ingen som sett varandra växa o gå igenom saker som oss och vet hur allt fungerar. Hon vet exakt hur jag är och jag vet hur hon är. Hur vår familj är och exakt vem som är vem. Hon är ju trots allt min syster och äger samma passion och kärlek för att resa och upptäcka saker som mig. Vi båda är förälskade i Italien. Vi delar den kärleken på heltid. Och här möts vi igen. Förra året reste vi 3 veckor tillsammans runt i Italien, denna gång bor jag redan här och mötte  upp henne på mina lediga dagar - 1.50 h med tåg ifrån mitt älskade Milano till en främmande men ändå så igenkänd stad. För första gången möter jag Florens eller som vi säger i Italien FIRENZE! Benvenuto! Firenze var mycket mindre än jag föreställt mig men mycket turister. Vi har strosat runt på dom mysiga gatorna och torgen, dag som kväll. Käkat otrolig glass, tryffelpasta, solat, besökt små butiker och även tagit en liten shoppingrunda. Är de inte roligt hur man flyttade till Milano men händer aldrig att ja åker in stan för att shoppa eller bara gå runt i butiker här? Jag har ingen lust längre att trängas med ett bombnedsalg inne på zara, mango osv här. Ibland hoppar jag in i butikerna för att catcha aircondition några minuter. Just nu är de 37 grader här och i Florens 40 grader. Vi smälter. 

 

En dröm vi alltid delat är att hyra vespa och köra högt över Toscana och besöka alla dess vackra vinodlingar, olivlundar, vinprovningar och äta en middag till solnedgång. Said and done! Kan vara det bästa med hela den här resan. Nästa gång vill jag vara mer påläst och besöka alla dom kända museum här! Detta blev ju lite halv spontant då jag bokade allting en dag. Men hurrni! Åker ni hit unna er en eftermiddag med att åka ut en bit ifrån Florens och hyra en vespa, det är så himla vacker och fridfullt här. Balsam för själen. Martina körde och jag satt mest o bet mig i läppen, inte för att hon körde galet ... utan mest för att jag precis checkade av en dröm på min bucketlist. Nästa sommar vill jag bara åka vespa och köra igenom hela Toscana! 3 dagar vaycay, 3 dagar jobb... imorgon tidigt tar jag semester på riktigt och åker till Kroatien för att möta upp min älskade familj som jag snart inte sett på snart 6 månader, sen följer jag med hem till Sverige för 11 dagar av att vara den största svennebananen som finns! Kan inte vänta tills jag får krama om mina vänner, äta svensk mat och cykla ute på landsbyggnaden, möta mitt älskade Stockholm, Västerås. Min riktiga hemstad. Home is where your heart is. Milano, du har min själ runt om dig - vi ses i slutet på Augusti igen! Arrivederci! 

 

 

 

Heartbeats

 

How did you drink your coffee today? Coffee time is the best time. AMEN to that! I alla lägen! Som på jobbet, fika med vänner på gränden i hemma staden eller med denna fantastiska utsikt högt över Lago di Como. Tänk att få ha sitt dröm sommarhus här uppe i bergen! Kliva upp före alla andra tidigt på morgonen och njuta av guld stunder, tystnaden med kaffe och tidning i handen. Andas in all den friska luften och allt de fridfulla ifrån naturen. Jag kan inte vänta tills jag får åka ut på landet i Sverige igen. Ibland kan man sakna den svenska sommaren, dom faluröda husen, svensk husmanskost, natt bada, bästishäng på en bryggan tills sent. Åka båt över Mälaren, springa runt barfota, hänga över vindrutan och bara se äng och gult så långt ögat kan nå, plocka bär ifrån tomten och sen slänga ihop en rabarberpaj och dränka ner den i vaniljsås...bara njuta av allt som har o göra med den typiska svenska och alldeles alldeles tråkiga sommaren (askungen...) & där ingenting egentligen händer...men det är just det jag behöver nu. Göra exakt ingenting för en vecka eller två...ligga på altanen och använda utslitna t-shirts som ja hittat i mitt gamla flickrum djupt ner i någon låda som en jävla gott och blandat påse. Mer än hälften är egentligen skit men man har ändå inte mage att slänga allt. Ibland saknar jag det verkligen men ja vet också att det skulle räcka med en, två veckor sen skulle jag sakna mitt hem här och allt jag byggt upp här på mina 5 månader. 

 

Igår besökte vi Lago di Como, en jätte mysig stad med gigantisk sjö här i Lombardiet, ca 1 timma utanför Milano med tåg. Den perfekta dagsutflykten! Jag har ju varit här förut så jag tog mitt sällskap på tur och visade det jag tyckte allra bäst för om. Uppskattat och vi hade en fantastisk dag! Vi avslutade den med drinkar på ett halv turistiskt apertivo hak, sjung med till Abba med två drinkar i handen! Sen halv sov jag på hans axel hela vägen hem tilll Heartbeats - Jose Gonzalez i hörlurarna mitt i natten, kollade upp då och då på mitt sällskap och insåg ännu en gång hur lycklig jag är som får chansen att korsa varandras vägar i livet. Återigen...Tacksamheten. Alla borda få bli vilse i sina liv och fly ifrån allt som var för att se hur mycket livet kommer ge en som man aldrig någonsin kunna ana för ett snart halvår sedan. Varje gång jag har flyttat har varit det bästa som hänt mig. Imorgon börjar en ny vecka! Har lite saker att stå i och kanske tar mitt pick några dagar. Snart får jag krama om min mamma igen. 2 veckor kvar. 

 

Buonanotte! / Vero.

 

 

 

UPDATE XOXO.

Jag och min älskade vän Rafael. Vi har hängt ihop sen dag nr.1. Idag har vi en lägenhet tillsammans och lär varandra nya saker varje dag. 

 

Vänner.. de va inte igår. 28 maj skrev ja senast ett inlägg här inne för att hylla min kära mamma. Tiden flyger alldeles för fort. Jag har snart bott här i 5 månader. Nästan ett halvår. Det är fåtal grr ja längtat hem till de som va...men som Midsommar, födelsedagsfirande med vänner och när syster skickar snapchats på familj o min katt... DÅ har man får lite halv hugg och saknat det så kallade dåvarande livet o sitt umgänge. Jag skulle göra allt för att få ha en balkong-hängs-kväll hemma hos Julia med mina bästa vänner och få berätta om allt jag gör och allt som pågår just nu här. I detalj, utan snabba samtal och sms. Vem jag faktiskt är här nere och vad som är viktigt för mig. Få lite bästisråd till en solnedgång och luta en axel på. 

Jag har ju trots allt blivit van. Jag har skapat på ett eller annat sätt mitt egna liv här i Milano och lär mig nya saker hela tiden. Jag bor på ny adress och stortrivs i hemmet. Jag kan faktiskt för första gången sitta hemma en kväll utan några problem och faktiskt känna "hemma-känsla" över de hela igen. Jag bor nu i samma byggnad som ett känt märkes showroom och har vakter utanför oss som ja glatt hälsar på varje dag innan jag springer iväg till skolan och jobbet. Vissa dagar kan jag inte gå till skolan eftersom ibland är jag inte hemma för ens 02-03 natt tid, vaknar runt 12.00 dagen efter och springer tillbaka till jobbet. På repeat. Vilket man kan klara av att göra en period men jag ser hellre mig som en morgon människa och få starta dagen tidigt. 

 

 

Jag som älskat att kliva upp i tid, sätta på en bra podd och göra i ordning frukost och dricka kaffe länge i köket. Det är den ensamtid jag får. Frullen. Ta mig på rätt sätt när ja säger att jag önskade jag hade mer av min egentid, jag är omringad av människor dygnet runt och jag trivs bra så men det är också viktigt att varva ner och sätta på paus då och då. Man är ju inte mer än människa..Tyvärr har jag inte fått mycket av den ensamma-tiden på väldigt länge och när jag fått den har den inte bestått av att sätta mig framför datorn och uppdatera om vad som händer i livet för alla andra, tex här på bloggen. Då försöker jag att ta jag vara på tiden på ett bättre sätt och kan berätta för er i dåtid istället...ok kanske inte 2 månader senare men såg allt som hade med en dator att göra som en paus. Jag kanske har förändrats eller jag tror snarare jag håller på att förändrats lite. Jag sitter inte längre med telefonen konstant, jag svarar och ringer upp när jag faktiskt har tid, äter vi ute så åker telefonen rakt ner i väskan, jag känner inget behov av hålla den yttre världen uppdaterad om vad jag äter osv. Jag njuter mer av mitt sällskap och förstår hur man njuter av en ledig dag. Jag tycker inte längre det är värt att ha dyra väskor men i plånboken inte ens en tredjedel av den är värd. Jag tycker det är viktigare att vara intelligent o veta vart mina pengar gå just nu än vilken den senaste modellen av Chanel är på någons axel. Jag försöker se vad som faktiskt är viktigt att prioritera i livet, sen om det kommer en chanel väska på köpet så säger jag väl självklart inte nej ;-) ...Sen kommer jag alltid vara en sko och väsk älskare! Men för tillfället har jag inte ens lusten att springa omkring i montenapoleone mer än till jobbet. 

 

Skämt o sido. Jag är bara tacksam. Lycklig. Att få ha träffat otroligt fina vänner ifrån alla delar av världen som lär mig saker i livet varje dag. Få ta del av deras historia och dom av min. Hur vi skapar kapitel i varandras liv. För detta är ju trots allt mitt Milano kapitel. Och de är bland det viktigaste kapitlena i mitt liv hittills. Jag tror jag håller på att kliver ut ur mitt ungdoms mig och kliver in i den vuxna livet, ja menar på riktigt. Inte bara att bo ensam, betala egna räkningar osv, det har jag gjort sen jag varit 17 år så det har varit en baggis sen länge.. Jag menar mer där jag faktiskt behöver lära andra hur saker fungerar, veta exakt vad jag vill ha i mitt liv och vad jag inte vill. Jag hör min mammas ord ur min mun när jag säger åt min roomie att städa upp efter sig, hur jag vill komma hem till ett rent hem, hur mycket jobbigare saker blir om man skjuter på saker och ting, hur man bör prioritera osv. Vad man anser är viktigt i ens liv och hur man vill att sitt liv ska formas till. Hände för två veckor sedan att jag såg min mammas spegelbild i backspegeln i bilen när jag kollade i den och var tvungen att kolla dit två grr. Jag formas mer och mer till min mamma och en italienare, svär på italienska när en bilister kör som rövar, pratar dubbelt så mycket med mina händer, köper frukt och grönt på mercato, hoppar mellan språken och glömmer bort ord som nästan aldrig används i svenskan. Hur ofta säger man durkslag? Trägård? Kratta? Vagn? osv. Såna ord får jag använda italienska - svenska translate för jag kan sitta i flera minuter o tänka utan att minnas på svenska. Sånt är galet. Halvdan update men nu har ni ett humm på mig! Mår iaf toppen! Har bara lite svårt att ta viktiga beslut som har med framtiden att göra! Finns fortfarande ingenting som ger mig så mycket ro i själen som när tåget rullar in på Milanos central station efter en weekend någonstans. Jag blir kvar här ett braaaa tag till. Puss på er som orkade läsa ner hit! 

 

XOXO. 

// MORSDAG! //

Min mamma, du är det viktigaste i mitt liv.


Idag är det morsdag i Sverige! Tack för att du format mig till den människan jag är idag på dina egna händer. Jag ser upp till dig, ditt tålamod och stryka varje dag. Älskar dig till månen och tillbaka! 

// SUNDAY! //

Söndagen spenderades med Ambra Navigli å ett mysigt hak längst kanalen för sandwish-lunch och lite strosande! Jag tog en vegitarisk sandwish med auberginekronärtskocka kräm, tomat och scamorza (livets ost!) Sista helgen i månaden så är det marknad här i Navigli och som vanligt kryllat med folk. Detta är varför jag ÄLSKAR Italien! Det är så långt ifrån konstigt att sätta sig på nått mysigt hak och sippa på en Aperol Spritz och käka apertivo för att umgås med familj och vänner för att avrunda veckan som varit. Locals blandat med turister! Solen ligger fortfarande på och alla strålar runt omkring mig!  Mot kvällen vinkade vi hejdå och sen dess har jag bara varvat ner här hemma! Satt mig ute på balkongen igen och playade min nya favorit podcas: Tankar med Daniel Redget! Hur och varför har jag missat denna? Bockar av intervju efter intervju! NU: Prisonbreak! Balkong hänget fortsätter, jag försöker ta vara på varje kväll här till solnedgångarna nu sista dagarna! Om precis en vecka sitter jag i nya lyan. 


// Sista lördagshänget på balkongen //

Sista lördagshänget på den här balkongen! Tänk att det redan har gått 3 månader här, 3 månaders kaffe drickande just här i morgonrocken. Vi har flyttat ut vårt matbord ut på balkongen eftersom det är för varmt för att sitta inne! Sommaren är här på riktigt och vi pendlar mellan 28-32 grader varje dag (!) Fått massa färg och fräknar efter allt för mycket tid på balkongen, snittar 3 podcasts varje dag och kan ingenting än att älska det! Nästa helg flyttar vi till vår lägenhet och inga studentrum. Längtar! Närmare stan och ett mer poppulärt område! Just nu bor jag i Inganni, nära San Siro men ca 15 min med metro till Duomo! Funkar fint but better tings are coming up :-)

Jag har älskat min tid här utan tvekan men jag kan inte vänta tills att ha en hel lägenhet med vardagsrum osv! Ha egna stekpannor, större ytor osv. Dom små detaljerna som gör ett hem till ett hem :-) 

Vänner och bekanta börjar successivt att lämna Milano för att avsluta sina intenships här och återvända till sina studier i sina hem-land. Nästa helg börjar jag också ett nytt kapitel här i Milano och jag kan inte vänta tills jag kan börja. Igår kväll hade jag me-time! Så viktigt! Som ja tidigare berättat så är jag omringad av människor dygnet runt förutom när jag sover...dvs i mitt lilla rum där jag helst undviker att sitta i. Jag har alltid varit på språng och alltid varit omringad av människor så länge ja kan minnas! MEN, att sitta ensam med sin nygjorda frulle, sippa på de nybryggda kaffet och stoppa hörlurarna i öronen för att lyssna podcast och jobba på brännan ÄR underskattat! Fan va viktigt det är att lyssna på sig själv och ta det lite manana manana ibland! 

Påtal om manana manana! Efter me-time igår o hade precis gjort mig i ordning för att lägga mig redan vid 22 så ringer en kompis! 30 min senare trippade jag på all kullersten i Navilgi i klackar mot MAS, två Gin & Tonic sen var de basta! Hemma innan 01. Kompromiss ;-) Tog igen förlorad me-time hela förmiddag på balkongen.

Såhär har hela förmiddagen sett ut - snittat 3 podcasts denna vecka i denna ställning. Nu är det skugga över balkongen så jag ska möta upp Ambra och hitta på nått! Hade egentligen velat åka till en annan stad idag! Kanske lyckas övertala dom.. Ha en fin söndag vänner! 

// fondazione prada //

Vilket fantastiskt avslut på denna vecka! Vi spenderade kvällen på Fondazione Prada. Söndagar ska bli min museum dag! Imorgon börjar en ny vecka. Ska gå in o köket nu och laga en god minestrone soppa innan jag går och lägger mig och kollar på några avsnitt av 13 reasons why. Godnatt på er! 

// SUNDAY - FUNDAY EAST MARKET //

 

Söndag och strålande sol! Idag gick ja upp tidigt för att käka frukost i Moscova med Rafael, SUNDAY = FUNDAY! Igår läste jag en bok som jag fick av några vänner innan jag flyttade hit! Den handlar om dom bästa barerna, shopping, områden osv med egna anteckningar här i Milano. Så igår läste ja lite mellan raderna och hittade en vintage marknad och streetfood mat. Idag tog jag med den till bagel-frullen och bläddrade tillsammans. En timma senare var vi inne på East Market - WOW! Alla vintage älskare! MISSA INTE DETTA fantastiska ställe! Aldrig har jag sett så mycket levis jackor och braller under samma tak! Skinnjackor, prylar, prada, gucci, LV vintage väskor. Hela stämningen är underbar! Stånd-ägarna dricker bärs och springer mellan kunder och en mindre streetfood marknad utanför. Vintage för alla! Jag kanske inte är det största fan:et av vintage men det är hela upplevelsen och atmosfären som gör det! Mexikansk musik i bakgrunden och alla gungade fram mellan jackorna! Så mkt häftiga och fina jackor. Raff provade på och jag stod som smakråd! Hit måste jag ta med min syster! Hon skulle dö dröm-vintage-döden! :-) Bilderna gör platsen inte det minsta rättvis! Det var gigantiskt och jag tror vi strosade runt i ca 2 timmar. Här finns nått garanterat för alla! Om inte..som sagt bara stämningen är en win win. Perfekt söndags häng! 

 

Mot eftermiddagen åkte vi in till Piazza Sempione och käkade sen lunch på pizza-ok. Ett ställe med gigantiska pizzor! Men så perfekt tunna och fräscha! Nu är vi hemma och vilar någon timma innan vi ska till Fondazione Prada för att avrunda denna söndagen! Älskar aktiva helger!! YES YES YES!!

// SNAP SHOTS //

 

Har så mycket bilder som ligger på telefonen och glömts bort. Här har vi lite snapshots ifrån veckan när tjejerna var här och hälsade på. Saknar er varje dag. 

// FRIDAY //

 

NY HATT! Gör sig bra när vädret tänker hålla på att växla ifrån strålande sol och sommar värme till spöregn osv. Jag stannar hemma ikväll! Fick glädjerus när jag såg att dom äntligen fått in körsbär i butikerna! Säsongen är här och det betyder mkt mer färsk frukt. Så ikväll blir det inget annat än att lyssna på kroppen för en gångs skull. Imorgon ska ja kliva upp i tid, gå lång promenad och sen åka in till stan för att käka frukost någonstans. Har suttit och pluggat och bläddrat på kalendern, insåg att jag snart flyttar igen. Nästa helg tänkte jag att ja skulle åka till familjen i Torino och helgen efter det flyttar vi till lägenheten närmare stan! Tiden flyger fram. 

// DINNER WITH FRIENDS //

Dinner with friends in Brera! Så tacksam för dom fina människorna jag fått chansen att lära känna här. Igår pratade jag och en vän om hur många grr får man börja om på nytt...

 

Jag har flyttat 2 grr till två storstäder med knappt att känna någon och hur man känner i magen hur mycket lättare det bara hade varit att inte vara så jäkla komplicerad varje gång, att packa upp och packa ner sitt liv gång på gång, pendla mellan seperationsångest av alla minnen och lägenheter, veta att vännerna kommer inte längre finnas 10 min ifrån en. Flytta till större och större städer och inte veta vad som skall komma näst. Packa upp sista väskan själv i sin nya bostad o tänka om de var en sån himla bra idé egentligen. Att fly på egen hand för andra gången - Nu 3 månader senare och fan va jag är tacksam för det modet åter igen! Tacksam för allt jag lärt och tacksam för allt livet ger mig. Hur ska man annars veta? Om man aldrig provar. Vart står man om 5 år och hur många gånger har man då börjat om på nytt och ifrån start? Hur många gånger har man då packat upp sista väskan? Livet är ju bra ett äventyr och jag tror på nya starter, dom har ju tagit mig hit! 

// Gnocchi lunch i Navigli //

Gnocchi lunch i Navigli med min saknade Nina. Vi har strosat runt och hon shoppat! Hon åkte tillbaka till Sverige för hem för 5 dagar sen. Haft så mysigt med henne här! Jag har gått på extra batterierna dom senaste dagarna, Bytt till morgon skift och försöker vända tillbaka på rutinerna. Börja på morgonen betyder också att jag vill lägga mig i tid och vara så pass energiesk som möjligt i skolan. 

 

Mkt som händer just nu här nere, springer runt och det var nästan 3 veckor sedan ja kunde sova ut och inte ha någonting planerat för dagen. Idag vaknade jag upp 14.15 av att min roomie knackade på och kollade om ja levde... och ja hade kunnat sova i minst 2 timmar till. Jag trodde han skojade när han sa va klockan var! Vanligtvis så älskar ja att kliva upp i tid och ta tag i dagen men idag har ja knappt rört mig ut ifrån rummet. Kanske möter upp Raf senare för en kaffe eller så går ja ner till Pam och handlar nått gott och kör netflix hela helgen ut. Ja kan behöva vila och bara ta vara på egentid en stund, vilket de inte blir så mycket av här. Jag älskar att bo med folk och ständigt vara på g men ibland måste man stanna upp och lyssna på sin kropp. Den tål inte allt och den senaste veckan har jag nästan stupat när ja kommit hem. Springer runt i 16 timmar i sträck och rör mig i alla områden fram och tillbaka. Möter upp vänner och pusslar med tid osv. Jag tror att just nu pågår den största delen av mitt liv som kommer påverka min framtid. Plugg, jobb, network osv. Det minsta man kan göra mot sig själv är att lyssna på sin kropp då :-)