Veronica Antonino

// Lunch i Navigli //

 

Lunch i Navigli med classmates, ett super mysigt område som kanalen går igenom. Här hittar ni restauranger och barer så det skriker om det. Perfekt ställe för en god lunnch i solen till bra priser! Kvällarna är också magiska här. Upplyst över hela området ifrån alla barer. Ett område man absolut bör besöka om man hänger i Milano. 

 

 Solen skiner fortfarande lika mycket som förra veckan och den här veckan ska de bli upp till 21 grader med strålande sol (!) Jag har helt plötsligt påbörjat vecka 3 här i Italien och jag kan inte ens sakna Sverige en gnutta. Ja har slängt upp höstskorna på hyllan och springer runt i mina ballerina. Jag kliver upp på morgonen i min dagliga rutin och trallar vidare till skolan med musik i örgonen mån-fre. Solen och alla vår-känslor gör det lättare att kliva upp 07. Träden utanför oss blir bara grönare och grönare för varje dag, jag lär mig mer och nya saker för varje dag som går och jag har inga problem att ta mig runt i staden på egen hand - o får ja de så frågar jag utan att stå alldeles för länge som ett frågetecken. 

 

Jag känner mig tacksam mot mig själv, jag vaknar varje dag med inställningen att jag vill att min framtid ska tacka mig för att jag gör det här. Jag tar dagen lite som den kommer och försöker leva mycket mer i nuet, jag har alltid varit dålig på de. Mina dagar har i princip  sett likadana ut i flera år...jobba-äta-sova-klockan ni vet? Idag går jag till skolan och har egentligen ingen aning hur eftermiddagen ser ut. Jag kan sitta och plugga  på ett cafe, luncha med nya vänner eller hänga på en konstutställning. Lite som en oskriven bok - att varje dag som går här får vara ett oskrivet blad och ja får låta ödet bestämma mina kapitel. 

 

 

 

// 10 CORSO COMO //

Sushi lunch och konstutställning en eftermiddag förra veckan. Konstutställningen ligger i Garibaldi som vi av spontanitet strosade runt i efter lunchen. Sen råkade vi svänga av vid en liten "gränd" där ja kände igen mig, som om ja läst eller sett bilder ifrån detta ställe  - Vi hade av spontanitet hamnat inne på Corso Como (ödet!) Otroligt vackert och man får inte missa rooftopen! Man borde absolut göra sig mer tid att gå på konstutställningar, kan stå i timmar och glo och fascineras av hur bilder kan tala så mycket. Vackert och lite obeskrivligt, man får tolka den lite som man vill. Senare på eftermiddagen var vi på suit jakt till Jan! Butik efter butik, suit efter suit, modell och färg and so on. 

.....Efter en allt för lång dag strosandes och allt för lite kaffe va humöret såhär. Nå väl! Vi fick tag i en ursnygg Manuel Ritz suit och Jan var mer än nöjd med sin personal-adviser som lyckats med sitt projekt utan att somna....nästan iaf ;-) Kvällen spenderades runt matbordet i timmar innan vi åkte in till stan för en allt för roligt kväll! Vi har alldeles för roligt tillsammans och hade inte kunnat önskat mig bättre roomies. 

FIRST WEEK IN MILANO!

Färgat håret på okänd frisörsalong för att ta bort utväxten som va mörk o livlös. Gick på magkänsla när de kom till val av frisör! (obs förbild i väntan på att sätta igång.) Frisören penslade på håret ur ett martini glas och började svepa penseln tillsammans i takt med musiken. Hit ska ja jämt gå! Fattas bara ett glas vin ;-) Håret blev ljusare men naturligt, precis som ja alltid vill ha det. Sen var de min tur att vara frisör här hemma när de var utgång på ingång! 

// Pizza-lunch med mina classmates! Cravings.....gaaah not good. //  Orecchiette middag hemma hos oss. 

O här har vi mitt rum som ja lovat visat mina nära o kära! Det är inte mycket, en 90-säng, ett skrivbord som i nuläget tyvärr råkat förvandlats till en hög med kläder när man har varit i en rush och råkat lämna kvar halva garderoben på den (ops..hehe..) Vi 3 delar även en stor balkong som vi alla har varsin dörr till. Supertrivs här! Satt upp alla fina tavlor inramade med foton ja fått av vänner på min avskedsmiddag. Kollar på dom varje dag och inser hur lyckligt lottad jag är när de kommer till mina vänner. Saknar er! Både Nicki och Nina kommer hit i Maj (läääängtar!!!) 

Aperitivo with my dear friend Osmar 

 

Hej hallå! Vem trodde man ens man var när man tänkte man skulle hinna blogga och skriva om dagarna som gick här första veckan? Nu ni. Landat på riktigt mer eller mindre. Haft fullrulle i princip hela tiden o varken haft ork eller tid till att ens plocka fram datan MEN nu så. Skola går jätte bra, Har lärt mig massa saker bara första veckan! Så det känns toppen! Ny vecka och got damn vad jag saknat fredagsfeelingen -  no schools on weekends...att få vara ledig i 2,5 dagar bara en sån sak. Lyx!

 

Under förra veckan som gick så har hunnit träffa min saknade vän Osmar på flera Aperitivo  - det bästa med Milano, köper man dryck på en bar ingår alltid en mindre buffé av plock som tilltugg. SWEDEN PLEASE ta in denna vana (?!) Har även lagat middag med mina roomies (som ja STOR TRIVS med <3) Vi har haft vin-kvällar och pratat om allt mellan himmel o jord för att lära känner varandra. Sen fått flow både fre/lör för att dansa hela natten lång på Alcatraz (som förvandlades till en konsert) och på le banque. Carnival tider just nu så folk är utklädda o klubbarna går bananas! På söndagen träffade ja en gemensam vän här för lunch! Super trevligt och skönt att få babbla på svenska. BRA VECKA! På Onsdag ska jag på en baröppning med en vän vi är bjuda på! Nu ska jag ta en löprunda och sen handla mat på pam som ja förövrigt bekantat mig med och kan snart utantill... ge mig en vecka till ;-) Hörs under veckan! 

M I L A N O - I'M BACK.

Älskade stad - I'M BACK(!) SÅ som ja räknat ner dagarna inför detta tillfälle att få kalla detta mitt hem. Idag har varit en känslofylld dag, försökt att gömt det så gott de går. Tusen tankar och känslor. Idag flyttade jag in i mitt studentrum/lägenhet 15 min med tunnelbana ifrån stan, känns perfekt och lagom. Jag har två roomies, en ifrån Mexico och den andra ifrån Tyskland. Vi har egna rum och men delar badrum (finns två) även kök och en stor balkong. Vi har inte hunnit bekanta oss speciellt väl med varandra mer än 30 minuter i köket eftersom ja haft fullrulle både med att umgås dom sista timmarna med familjen och sen boat in mig och försökt lokalisera mig i området. Har hunnit handla (saknar blackebergs hemköp, där vet jag vart grejerna ligger till o med om ja blundar) MEN! Lära om o lära rätt, på italienska dessutom. PAM heter den här matbutiken. Jag som trodde jag kunde i princip alla grönsaker på italienska... HA - vem tror jag att jag är ens?! Har varit nere o handlat 2 grr redan... virrar runt bland alla ostar och pastor och leker att ja har fullkontroll - vilket jag inte ALLS har (ena sekunden velar jag mellan att utesluta all kött till och köpa hem all typ av prosciutto...) förstår ni?! Mamma mia. FOKUS VERONICA. - Killen i kassan måste bli förvirrad som fan när ja blandar 3 språk dessutom...men det är ok. 

Jag har boat i mig, hängt upp alla kläder, organiserat, lagt upp alla fina tavlor jag fått av mina fina vänner som avskedspresenter och tänt ljus. Mamma och syster sitter på planet hem nu och pappa är tillbaka till Torino. Idag satt vi i solen, åt en pizza fritta (friterad liten calzone-ish) och lyssnade på en trabadur som spelade o sjöng vackert mellan dom maffiga vita byggnaderna. Stay with me - Ben B king, Wish you were here osv. Det kändes lite som i föräldrar fällan ni vet? - Föräldrarna fick en varsin på olika håll. Nästan så, för några minuter satt vi där tillsammans som för väldigt väldigt många år sedan. Det var fint. Vi må vara olikast i världen men familj är familj. Vi delar kött och blod. Halva, halva..

Vi strosade runt i Milano centrum i timmar, drack kaffe och njöt av solen. Imorgon eftermiddag ska ja ta lite bilder på rummet och visa er & träffa upp min kompis Osmar för kaffe och ta igen allt som händer i livet. Nu ställer jag klockan på 06.15 - IMORGON är det jag som tar studentlivet med storm (och Milano ofc...) Sleep tight! 

BYE SWEDEN // TORINO 22TH FEB-26TH.

!!!! BYE SWEDEN - HELLO ITALY!!!

4 dagar gick alldeles för snabbt, familjemiddagar, marknader, strosa i parker, ikea, spela kort, massa mat x 10 och alltid på gång. Vi har hunnit med det allra mesta, besökt mina favorit gator inne i stan och även hunnit ta oss till shoppingcenter. Tiden flyger och nu sitter jag här i mitt studentrum som ja flyttade in i imorse (ska skriva om allt självfallet) och gör mig mentalt redo för när klockan ringer imorgonbitti är jag student. Hela situationen känns underlig, konstigt att säga hejdå till familjen som nu sitter på ett plan hem. Tack för fina dagar i hemstaden Torino som ligger 1 timma bort ifrån Milano. Jag antar att det är nu det hela stora äventyret börjar. 

LAST DAY IN SWEDEN.


Solen strålade hela dagen igår till nyfallen snö! Vid 13.00 sågs vi tjejer på stan för lunch! Fick lite ärenden gjorda som att springa till banken, frysa gymkortet, köpa skolmaterial, hunnit säga hejdå till mormor/morbror osv. Om exakt 5 dagar ska jag börja studera och bli student, leva på studiebidrag och sitta i en skolbänk. Känns skumt. Hela den här stuationen om att flytta utomlands, kan man någonsin ställa in hjärnan för nått sånt här? Jag tror fortfarande att jag ska åka och hälsa på familjen i Italien för några dagar och sen sätta mig på planet hem till samma vardag. Det allra sjukaste måste vara hur tiden flygit till denna tidpunkt. Det var alltså 5 månader sedan jag och min kollega satt i lunchrummet och klickade i "ANSÖK" på skolan. Jag ska nu i ca 4 månader plugga min italienska eftersom MODE/DESIGN skolorna till hösten kommer vara på eng/italienska. Det blir spännande, jag förstår ju språket eftersom min pappa pratar italienska med mig men oftast (sen barnsben) svarar tillbaka på svenska, men att skriva..NIVÅ: USEl  (!) Men fan va bra ja ska bli på det! Bättre än min italienska familj ;-) 

Jag har lovat mig själv att verkligen försöka leva i nuet där, inte alltid leva i vad som skall hända eller vad som hänt. Jag ska ta dagen lite för vad den är och låta ödet får zick zacka mellan gatorna. Mån-fre går jag i skolan och helgerna är fria (HAR DRÖMT OM FREDAGSFEELING SEN LÅNGT INNNAN STUDENTEN!!) Jag har alltså möjligheten att få åka och hälsa på min familj som bor i Torino (1h med snabbtåg) när och hur jag vill, barhänga och göra & ta in sjukt mycket nya intryck. Spänande är bara förnamnet, jag är öppen för vad som helst. 


Jag har fått reda på vart jag ska bo (via Inganni) ca 17 minuter ifrån City med tunnelbana raka vägen. Dessutom såg vi igår att ja bor bara några kvarter bort ifrån San Siro - Giuseppe Meazza-stadion (Milan & Inters hemarena) ÄR DET NU MAN BLIR FOTBOLLSFRU ;-)? ....Till skolans avstånd är det lite mer längre & avancerat men man får helt en lära sig och installera sig lite. SÅ - Sista kvällen i mitt flickrum med rosa tapet och saker ÖVER-allt. Väskorna står redo att ta mig ut i framtiden (ompackade minst 10 grr..) men ändå. Det hör väl till. Förmodligen mitt sista inlägg i Sverige. Idag går planet vid 17.00: 4 dagar i Torino med familj innan mamma vinkar av mig i den stora centralstationen i Milano. Tårar av tanken. Jag är redo släppa allt och komma hem för att göra alla här hemma stolta. Det här är början på min historia av Milano ur mitt perspektiv. 


XOXO.


A LA VERO.

arrivederci stockholm!

I lördags vaknade jag upp och packade ner det sista i väskan & organisera. STORT TACK till Anna & Oliver för att jag har kunnat fått bo hemma hos er dessa veckor <3!! Sofflivet är över och jag och Anna hade en mysig frukost på morgonen innan jag skulle möta upp Nina som var påväg till Sthlm för en hel dag innan vi samlades alla på resturangen på kvällen. 

SILVERJACKA TILL VÅREN! YAAAAS! Fyndade denna silverbiker-jacka inne på ZARA. Tänk er bara en hel svart outfit, silverjackan, silversmycken och kanske till o med en ruffsig hårdonut.Stora solglasögon. Eller varför inte ljusa slitna jeans, vit skjorta och ett par beige espadrillos? DEN är min och vi ska hålla ihop mkt du och ja.
Min date för kvällen! Min kära Nina. Hon hade bokat hotell för oss som en avskrespresent. Kvalitetstid när den är som bäst! Vi hade strosat runt i stan på dagen och mot kvällningen drog vi oss hemåt för att göra i ordning oss. 


Byxdress och leopard jacka med röda läppar och jag var redo att möta upp mina 18 UNDERBARA ÄLSKADE VÄNNER. Först tog vi en fördrink på Teaterbrasseriet innan vi åkte till resturangen. Där åt vi pasta (ofc!) och drack gott vin. Jag fick så himla mkt fina presenter av dom! Fina bilder inramade, böcker om Milano, bidrag till en fin väska (they know me to good & har redan andel i dom andra haha...studentpresent,födelsedagspresent osv) Fick ett sånt fint chanel-läppstift som jag ska sitta och glänsa med på någon fin uteservering om någon vecka. Vi tog oss vidare och dansade hela natten, en sista gång vimla omkring i allt för högaskor med mina bästa vänner. Tusen tusen tack. Finns en anledning till varför det var ni som satt där och er jag ville samla under ett och samma tak. Ni är allt och jag älskar er så mycket. Vi ses ju snart! <3

Hotellfrulle for the WIN! Älskar frukost. Gjorde en till människa igen efter att rullat in på Scandic Contenetal för några timmar sedan. Sa hejdå till Anna på centralen som joinade oss på frullen. Sen tog vi tåget hem, med mitt liv nerpackat i väskor och en gnutta klump i magen, mitt kära Sthlm. Oj vad jag kommer sakna det här stället. Mitt hem, här fann jag mig själv efter många om och men. Och nu lämna det? Vi ses snart igen.

Väl hemma har jag packat upp och ner, försökt tänka klart men förstår inte vad det som skall hända. jag tror jag ska vara borta någon vecka hos pappa. Jag har packat halva natten. 65 kilo senare blev jag klar. Höll på att baxa i både rummet och väskorna i över 6 timmar BARA för att inte vara en tidsoptimist som alltid. Nu vill jag bara ha kvalitetidstid med familj och vänner. Inget stress och mer tårar. Det får vänta tills på onsdag. Arrivederci Stockholm!

FRIYAY (!!!!!) / ALEX & SIGGE LIVE.

 

Alex & Sigge live! Super bra show med bra vänner - Super fredag helt enkelt! Dagen började med frukost på söder och åkte hem sen för att packa ner mitt liv igen i påsar och väskor. Sista natten på soffan inatt. Har börjat säga hejdå till vänner och kollegor nu. Avskedsmiddag med jobbet i onsdags och sista arbetsdagen är gjord. Al la vero checkar ut för ett tag. Imorgon är min stora avskedsmiddag för mina bästa vänner på en resturang med 20 pers här i Stockholm. Vill gruppkramas och dansa hela natten lång. 

Det är inte fel att känna sig fri & starkare än någonsin.

 

Alla hjärtans dag har passerat...Är de inte roligt hur vi alla tolkar en sån dag? Vissa lägger ner sin själ i att fixa o dona i hemmet med rosblad, levande ljus, presenter and so on och andra springer runt på stan med rosor i handen som fint skall placeras på ett vardagsrumsbord och lysa upp hos någon lycklig som väntar runt hörnet. Fullbokade restauranger med romantiska middagar med tända ljus och kemi mellan två personer till någon fin bakrunds-musik. Vissa nöjer sig med att bara göra en lite mer lyxigare middag i hemmet än vanligt. Sorgligt nog finns de någon annan där ute som är hemma och känner sig mer ensamma än vanligt, sen finns de såna som mig.... 

 

Jag vaknade på strålande humör, solen sken och jag kickstartade förmiddagen med ett indoorwalking pass och en lax sallad på Doctor Salad med Anna & Love. Idag var ett perfekt tillfälle att få unna sig själv något man länge har suktat efter. Varför skulle man inte liksom? Med all rätt. Det behöver inte vara en pina och ensamt att få spendera alla hjärtans dag helt själv & med vänner. Det är inte fel att känna sig fri och stark som ensam. Tvärt om, jag är rik på kärlek! Omringad av så mycket fina vänner och familj som både ja ger och får kärlek av. Jag tror på självständighet och inställning, jag har aldrig känt mig så nöjd med att få göra saker helt själv i nuläget. Jag känner mig stark och ja känner mig nöjd med den jag är. Jag måste inte anpassa och kompromissa, jag har inga krav mer än på mig själv och jag kan inte minnas senast jag kände mig otillräcklig. Jag betalar saker för mig själv och känner mig lycklig och smart. Jag väljer mig själv. Den man alltid kommer sluta upp med på ett eller annat sätt. Jag är SÅ tacksam för kärlek jag fått känna men också så tacksam att få känna sorgen i det fina. Det kändes och det är det som är det fina med det, det var på riktigt. Den fick mig hit, starkare än någonsin, fokuserad på valen jag gör i mig själv. Självständig med ett stort bagage i ryggen av erfarenhet av kärlek i all typ av form. Tacksam. Tacksam mot mig själv för att tagit beslut som min framtid kommer vara tacksam över. För mig är alla hjärtans dag en dag att göra något litet som stort för den personen som är ditt livs största fokus just nu. Om det är din man, pojkvän, flickvän, fru, mamma eller dig själv är upp till en själv. Det är inte fel att sätta sig själv i prio 1 och för en gångskull.

 

End of story: Jag gick in på LV och köpte mig en alla-hjärtansdags present till mig själv för jag är SÅ himla värd det och sen träffade jag upp min fina kollega Sara för burgers and drinks. Hann förbi Clara för lite vin och kvalitetstid. Hade BÄSTA dagen!

söndag // 12 februari // MY WEEK.

 

I onsdags fyllde vår fina Clara år så jag, Anna och Love åt tapas på Boqerian till midnatt innan vi tog oss vidare och firade hennes födelsedag i Sthlm ordentligt. SÅ glad att jag lärt känna denna lady och att jag får äran att spendera i princip varje dag med henne. Tänk att ett jobb kan leda två kollegor till riktigt bra vänner. Tack för en super BRA kväll! <3

 

 

Enkelt frukost: Yoghurt, granola, hallon/blåbär och lite honung över det. Super lätt och super gott. Har börjat med teatox igen för att rena kroppen ifrån allt skit som lägger sig i kroppen. Dricker det varje morgon och kvälls-tea varannan kvälll. Ni kan läsa om boo-tea här: https://www.bootea.com/products/28-day-teatox?variant=26593616848 

 

 

 

Livet soppa: Spenat soppa. Gott och nyttigt. Har försökt käka mer vegetariskt igen senaste tiden. Anna säger att jag är en flexigan - pendlare. Jag kommer aldrig kunna sluta äta fisk och skaldjur men jag har förätit mig på kyckling och känner att det känns dumt att äta det när man ändå inte känner sig sugen eller behöver äta det. SÖNDAGS-SOPPAN (!)

Recept på spenat soppa: Spenat (jag använde mig av fryst), fräste upp det i olivolja tillsammans med hackad lök i kastrull, i med 1,5-2 stora glas vatten. Låt koka upp och häll i ca 2dl matlagningsgrädde. Låt koka i ca 10 minuter. Jag brukar ha ett ägg till för att få den mer mättande. Super enkelt (!!!!) Salta, ha i lite kryddor som du gillar. Jag freestyler alltid när det kommer till matlagning. Dill är gott - soppa är gott. Rosmarin är gott - soppan blir mer god and so on. 

 

 

 

Senaste dagarna har jag sprungit runt i min nya leopard jacka som jag fyndade inne på Zara för halva priset för ca 2 veckor sedan, för att göra en lång historia kort så hade jag brist på sömn och energi samma dag som ja köpte den...för på något jävla vänster så lyckades jag tappa bort den i sin påse på tunnelbanan. Har ringt och besökte sl hittegods för många gånger ihop om att någon vänlig själ ska ha lämnat in den eller hittat den. Men vad för väntar jag mig, det fanns EN KVAR I S (I HELA STHLM!!) och självklart tappade jag bort den. Just great. Dagen efter gick ja bestämt till Zara och köpte en ny som egentligen är för liten med en tjockare tröja. Tur man flyttar till ett varmare land om 10 dagar o slipper ha någon tjocktröja alls under ;-) WIN WIN. LIVET 1 VS VERO 1. 

Jag har kommit över den borttappade. Vecka 6 har sprungit iväg och det är redan söndag. Om en vecka sitter jag i mitt gamla flickrum och med kläder upp till taket och resväskor över hela golvet. Sista veckan i Stockholm - BRING IT ON. Im ready for everything. 

SPOTLESS MIND

Senaste veckan och på tåget påväg hem till Västerås // Pannkaksfrulle med Clara efter en drinkkväll på söder som dom söderbönor vi blivit ;-) Små-hak är underskattade, där blir man djup och pratar mönster och klädmaterial. Helst med 2 champagneglas för mycket. Snotty, do I have to say more? Glad att Stockholm förenade oss. 

 

Lunch i Skanstull på ett mysigt hak som heter Whitmans Deli förra veckan med två pinglor // Några kvällar innan satt vi och pratade i timmar samtidigt som vi hade räkfrossa. 

 

 

NU är det dåligt med uppdatering här inne hörrni! Med bara 15 dagar kvar tills ja flyttar har jag nu kommit hem till Vässan för ynka 24 timmar innan ja ska åka tillbaka till STHLM. Har umgåtts med min mormor hela dagen och haft lite kvalitetstid. Det börjar kittlas i magen, jag tror jag inte har förstått vad som skall ske. Förstår de knappt när vänner skriver "snart åker duuuu?!" JAG? Flytta till Milano? NYP MIG NÅGON SNÄLLA. Jag flyttar hem till Västerås ca 19-20e och sen går planet den 22/2 runt 18.00 på kvällen. *kan-inte-andas-när-jag-skriver-detta*

 

Jobbar min sista dag på jobbet den 16e for a while, känns skumt. Helt plötsligt ska man inte sätta sig på samma tub mot samma vardag längre. Inte sälja skor på rutin, inte se sina kollegor varje dag och flamsa med en tung dab efter man sålt ett långt kvitto. Jag ska nu bo i samma land som min Italienska familj (pappa & hans sida) för första gången på 19 år och bara en sån här sak: Byta språk. Kurserna kommer vara på italienska och engelska *får äntligen uttrycka mina känslor med händer utan att någon tycker man är uppe i ens ansikte med fingrarna ihop upp-pekandes o lite halv gungande*.... eller att bara att kunna ringa mamma och hon löser allt som dom magiska krafterna hon har på att fixa och läka saker. Hon har koll på allt och jag är SÅ tacksam att hon & min syster hjälper mig flytta ner. Vi åker först till Torino för familjebesök i 4 dagar innan vi tar oss till Milano och skolar in mig och flyttar in till "min" delade lägenhet med resterande studenter. Bor alltså i en delad lgh med eget rum. Sen vinkar dom av mig och jag går till skolan 27/2. Jag går till skolan. Vet inte senast ja skrev de eftersom ja lyckades skolka mig igenom halva gymnasiet för att gå och jobba ist. (not cool at all, I mean it) Haha, ska försöka att inte göra de den här gången. Eller jag ska inte. Vill inte. Måste ha en paus ifrån jobba konstant och komma hem sent. Andrum är a och o. Jag kommer sakna mitt jobb och Stockholm. Men vi ses förmodligen till sommaren ju. Man vet aldrig vad som händer och det är precis det som livet handlar om. Åka ner som en oskriven bok och låta dagarna komma lite som dom kommer. All ära i planering och va i tid. Men jag vill låta ödet komma utan att bestämma för mycket, jag vet vad jag ska göra där nere, jag vet hur jag ska ta mig dit men jag tänker inte stressa mig till det. Jag är öppen för vad det ödet har att ge mig. 

BERNS ASIATISKA BRUNCH / LEDIG LÖRDAG.

Idag var en de en sån dag, sitta med sin bästa vän och bruncha i timmar på Berns Asiatiska. Strosa runt på stan i solen och ta vara på tiden med varandra. Vi har skrivit en bucketlist på saker som ska göras innan jag flyttar. Berns Asiatiska brunch - CHECK! 

 

Vilken super lördag hörrni! Precis vad jag behövde: En ledig dag med min bästa vän. Senaste veckorna har inte varit den andra lik, Har varit så pass inre stressad sen vi fick brevet om att vi skulle flytta ut om 15 dagar så jag har bara gått på varv utan att tänka klart tills jag stupar hemma. Vi har hunnit flyttat, packat ner våra liv och städat lägenheten ifrån topp till tå. Just nu o bor jag i en resväska och sover på Anna och Olivers soffa. Dag 3. Soffor är underskattade that's for sure. Veckan innan sov ja på en luftmadrass kvar i lägenheten o fått max 4 timmars sömn varje natt, drömt konstiga drömmar och inte alls haft kontroll på saker. Kommit försent till jobbet och inte haft tålamod till saker och ting. Inre stress? resfeber? Sömnbrist? ja vet inte, jag brukar kunna hantera såna här situationer väldigt bra. Tänka att de finns mer lösningar än problem, men den här gången har ja inte ens haft kraft att hämta till ett klart tänkande. Så det är inte för ens idag jag börjat landa lite, kunna andas ut. Byta miljö ifrån den stressig vardagen. Alltid på språng, that's the story of my life. Clara kommer förbi senare för lördags-häng framför tv:en. 

 

 

MOJITO / ITALIANO / KARAOKE- KIND OF NIGHT.

 

Midnattsinlägg, blivit lite av rutin när jag plockar fram datorn innan läggdags. Hur snabbt har inte den här veckan gått då? Känns som om de va måndag nyss.

Igår hade jag en jätte trevlig kväll tillsammans med Anna, Elin och Fanny. Dom var här och hälsade på oss så dinner and drinks stod på schemat efter jobbet. Vi satt oss på söder och åkte till skrapan/himlen för att klura på vad vi var sugna att äta till middag. Italiensk is always a good idea! Oxfilepasta på Italiano fick de bli för min del. Bra att vi provsmakat på menyn på denna restaurang eftersom det är här jag och mina 20 närmaste vänner ska ha en liten avskedsmiddag, den 18 feb för mig. Alla mina bästa vänner under samma tak, pussas och kramas så jag kan leva på det när ja är i Italien utan dom.  Vi satt i timmar o drack vin och hade det allmänt trevligt. Det bästa med mina vänner är att vi alla är så olika, vi tänker och tycker ibland olika saker men det är alltid okej, man lär sig av varandra och ja sitter gärna och lyssnar när någon berättar hur den reflekterar över saker och ting för att sen berätta vad jag tycker. Vi borde ha OS-guld på att babbla och hoppa mellan ämnen...haha!

 

Kvällen fortsatte och vi åkte vidare till Odenplan för att sjunga av oss (läs: gapa.) Inlåsta i ett bås med en Cava-flaska....tur att ingen såg oss! Har kommit underfund med att Justin Bieber - Baby är livets låt på karaoke....och irreplaceable med Beyonce (!!!) Moment of the night. Sjung så högt så ett glas champagneglas sprack! Opera next? ;-)  

FRUKOST / PACKA NER ENS LIV I IKEA PÅSAR / KÄRLEKEN SOM UPPSTÅR PÅ NK.

 Drömfrukost med Clara imorse, egentligen var meningen att sätta sig och bruncha på något mysigt hotell men verkade som de endast serverade hade det på helger. Vi tog beslutet att sätta oss på mitt   favvo ställe på Odenplan Pascal istället och lika glada va vi för det. Ja kommer sakna det här stället. 

 

Igår fick vi ett väldigt tråkigt besked att vi måste lämna vår lägenhet till månadsskiftet eftersom dom ska börja renovera lägenheterna och vi hade totalt missat med brev och datum. Vi har alltså 15 dagar på oss att packa ner livet i Ikea påsar och hitta sovplats/er. Många vänner har erbjudit sin soffa & sängar eftersom det inte är någon ide eller mening att söka nytt boende 36 dagar innan jag flyttar till Milano. Allt kom bara så himla plötsligt och nu flyttar vi 2 veckor tidigare än planerat och saker och ting kör ihop sig men vi får vi helt enkelt planera om och lösa problemet. Dagens googling: Vad kostar det att bo på hotell i 20 dagar? En förmögenhet.  Jag vet att saker löser sig och det finns alternativ men det är bara principsaken och inre stressen. Skönt och få koppla bort allt sånt här idag med en fin vän för att strosa runt en hel dag på stan. Imorgon kommer Elin och Fanny upp och hälsar på oss! Middag ute står på schemat & girl-talk delux.

 

 

 Fyndade skinnbraller inne på Zara & gick och blev kär i en ny leopard väska inne på NK. Kan ja inte sluta tänka på den inom 2 veckor är det jag som unnar mig den. Har länge velat haft någon som gör mig lite coolare än vanligt....hehe. Nu ska ja sova! Take care!

21.05 looks like a girl but she is flame

Home sweet home. Finns inte mycket som slår bras-häng nere i gillistugan och lyssna på sin chili killi spotifylista. Somna och få lite lugn och ro i själen, det känns som om det var länge sen det var lugnt där inne efter jul och mellandagsrea jobb. Det har inte varit många dagar ledigt vill ja lova och ja har inte känt mig som mig själv. Kom tillbaka till Sthlm med ny energi förra veckans fredag morgon. 

 

Pichos dejt med min fina Nina förra veckan. Åt gott och satt och hade girl-talk. Sen blev det snö/regn storm. Kramade om henne hårt, nu ser ja bara mina västerås-vänner någon gång till innan flyttlasset går. Lite magont. Så man får passa på med middag och drinks för att ha extra kul dom gånger man ses nu ;-)

 

Barhäng på Teater Brasseriet här i Sthlm i lördags. Älskar den baren! Skön musik med blandat folk. Manana-folk! Och bra drinks o nära allt! Bra kväll med två fina kollegor helt enkelt. Har hängt i min mammas 90-tals Levis jeans hela veckan...Glömt bort hur bra jeans sitter. Mina har varit 2 storlekar för stora och inget skärp har velat hjälpt. Ska unna mig några nya byxor som man slipper drunkna i men fan ingen hitt att hoppa ur och i massa jeans i omklädningsrum. Börjar kall svettas av tanken...haha! Det blir nästa projekt efter lön!

 

 

Prime Burger-söndag var det igår. Alltså, det är det här jag menar med att gå på en diet och välja sina tillfällen. Man får längta och man får fan ta chili cheese poppers till sin meny. Man väljer sina tillfällen och i söndags var ett sånt då jag och Anna titta på varandra och var inte långt ifrån att beställa in hela menyn. Söndagsdejt med sin bästa vän & skriva en lista på saker vi måste göra innan ja tar mitt pick och pack o flyr landet. Det skulle man behöva göra oftare. Kvalitetstid när den är som bäst. <3